ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat identifica 1.200 startups catalanes que generen 11.700 llocs de treball

 Startup
  • Són les dades resultants de l’actualització del directori Barcelona & Catalonia Startup Hub creat l’any passat per ACCIÓ, una plataforma digital que recull i identifica les startups catalanes.
  • Les startups catalanes facturen de mitjana 1,2 milions d’euros, mentre que un 23% dels seus treballadors són estrangers.
  • El 39% de les startups utilitza tecnologia vinculada a la indústria 4.0 en àmbits com el big data, la robòtica, la simulació, la Internet de les Coses (IoT), la realitat augmentada, el núvol o la impressió 3D.
  • Aquest dijous a les 17:30h se celebra la trobada anual de les startups que formen part d’aquest directori en un acte que inaugurarà el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha identificat 1.200 startups catalanes que generen 11.700 llocs de treball i facturen de mitjana 1,2 milions d’euros. És el resultat de l’actualització del directori Barcelona & Catalonia Startup Hub, una plataforma digital creada l’any passat per ACCIÓ que recull i identifica les startups catalanes amb l’objectiu de posicionar l’ecosistema startup català al món i impulsar la captació d’inversions (www.startups.catalonia.com).

El directori recull empreses d’un màxim de 10 anys de vida, amb models de negoci escalables, repetibles i aplicables en entorns globals i orientades a un creixement ràpid. D’aquesta manera, s’observa que el 23% dels treballadors de les startups catalanes són estrangers, mentre que en el cas dels fundadors és un 14% el que prové d’altres països. Pel que fa a l’edat, el 40% d’aquestes startups té entre 3 i 6 anys de vida, un 40% té menys de 3 anys i el 20% restant entre 6 i 10 anys. Destaca el fet que el 36% de fundadors d’startups ha creat prèviament altres empreses emergents.

Per sectors, el software d’Internet i de mòbil, les aplicacions digitals relacionades amb els viatges i l’oci, les tecnologies de la salut i la biotecnologia concentren el gruix de l’activitat. El 39% de les startups utilitza tecnologia vinculada a la indústria 4.0 en àmbits com el big data, la robòtica, la simulació, la Internet de les Coses (IoT), la realitat augmentada, el núvol o la impressió 3D. En relació als models de negoci, el comerç electrònic és el principal (29%), seguit del desenvolupament i manufactura (21%), la llicència de software, la consultoria i agència i la subscripció (20%).

La trobada anual d’aquestes startups

Aquest dijous a la tarda ACCIÓ ha organitzat la trobada anual de les startups que formen part del directori Barcelona & Catalonia Startup Hub. Sota el títol ‘Be Connected. Join de Hub’, l’acte tindrà lloc a les 17:30h a l’Auditori 1899 del Camp Nou i comptarà amb la inauguració del conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila. Es preveu la participació de mig miler de persones entre startups, emprenedors i inversors catalans amb l’objectiu de fer networking i debatre els reptes de futur de l’ecosistema d’startups a Catalunya a través de taules rodones i testimonis d’empreses emergents i inversors.

Així, a banda del conseller Vila, hi participarà el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i diverses personalitats d’aquesta comunitat a Catalunya, com l’exjugador del FC Barcelona de bàsquet i inversor d’startups, Ferran Martínez; l’empresari tecnològic i membre de la Junta Directiva del FC Barcelona, Dídac Lee; el CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí; la cofundadora d’HolaLuz, Carlota Pi; la cofundadora i Scientific Advisor de Fuelium, Neus Sabaté; el General Partner de Nauta Capital, Daniel Sánchez; el cofundador d’Aelix Therapeutics, Jordi Naval; i el CEO d’Startup Genome, Jean-Francois Gauthier.

Per sectors, el software d’Internet i de mòbil, les aplicacions digitals relacionades amb els viatges i l’oci, les tecnologies de la salut i la biotecnologia concentren el gruix de l’activitat