ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana fabricant de pròtesis dentals Terrats Medical ja exporta en 8 anys el 80% de la facturació

TERRATS MEDICAL
  • L’empresa, que fabrica i comercialitza components protèsics per implantologia dental, va començar el seu procés d’internacionalització l’any 2009 amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa-.
  • Terrats Medical exporta a 39 països de tot el món i el seu proper objectiu és reforçar la seva presència als Estats Units i introduir els seus productes a altres mercats com Àsia.

 

L’empresa catalana Terrats Medical (Barberà del Vallès), dedicada a la fabricació i comercialització de components protèsics per implantologia dental, ha aconseguit exportar el 80% del total de les seves vendes des de l’any 2009, any en què va iniciar el seu procés d’internacionalització. Aquest 2017 les vendes a l’exterior de l’empresa catalana han arribat als 4,8 milions d’euros.

L’empresa familiar, nascuda el 1947 i actualment dirigida per la seva tercera generació, va comptar amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per la competitivitat de l’empresa- per començar a exportar fa vuit anys. Aquest empenta “va ser la manera d’arrencar el projecte d’internacionalització, de posar les bases per crear una marca i producte propis, cosa que no s’havia fet mai abans, ja que l’empresa es dedicava exclusivament a servir com a subcontractat en la producció dels productes d'altres”, assegura Roger Terrats, COO i Sales Manager a Terrats Medical. Segons Terrats, “cap al 2013-2014 les exportacions van significar més del 50% del volum de negoci” i des de llavors han seguit incrementant-se fins al 80% assolit actualment.

Terrats Medical produeix i comercialitza els seus productes tant per a la seva pròpia marca, DESS Dental Smart Solutions, com per a altres companyies. Ho fa a través de la venda directa telemàtica, com és el cas de l’Estat espanyol, o de distribuïdors, en altres països, i es dirigeix a un públic especialista, com ara dentistes, cirurgians maxil·lofacials o protèsics dentals.

El fet de tenir diverses certificacions internacionals, com ara la FDA (que han obtingut recentment), la CE o la ISO, ha permès a Terrats Medical accedir a més mercats i oferir-los un ventall de productes més ampli. “Nosaltres sempre hem volgut jugar a la ‘primera divisió’ del sector i per tant, tenir les certificacions ha estat una necessitat que ens vam autoimposar des del principi”, explica Terrats. “En aquest sentit, era necessari per poder adreçar-nos a un mercat global, distingint-nos de la majoria d’empreses nacionals i europees que es centren únicament al local”, assegura.

Actualment, l’empresa catalana està present en 39 països arreu del món, incloent-hi grans mercats com els Estats Units o Europa, Japó, Canadà, Austràlia i Nova Zelanda, a banda d’altres emergents en aquest sector, com és el cas d’Orient Mitjà i Àfrica, Xile o Mèxic. El seu proper objectiu és reforçar la presència als Estats Units, un mercat molt gran i que els ofereix moltes possibilitats gràcies a les certificacions de què disposen, a banda d’introduir els seus productes a mercats asiàtics on encara no han arribat.

 En aquest sentit, l’empresa, que té una plantilla d’una quarantena de treballadors, busca “consolidar la imatge de qualitat i solidesa de l’empresa i el producte”, en un sector “molt especialitzat i amb una gran rellevància a la indústria sanitària, però totalment desconegut per als qui no hi treballen”, d’acord amb el COO i Sales Manager de l’empresa. “Volem esdevenir un líder global al sector a través de la nostra marca i ser també un partner de referència en la fabricació per a altres empreses”, explica. “Des de bon principi vam voler ser innovadors, i vam realitzar productes nous, alguns patentats, que ens han donat el prestigi de  ser una companyia innovadora”, assegura Terrats.

 

 

Segons l'empresa: “cap al 2013-2014 les exportacions van significar més del 50% del volum de negoci”