ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La fundació Ampans col·labora amb una ONG colombiana per obrir al país un centre d'atenció per a persones amb discapacitat

AMPANS
  • L’entitat catalana del tercer sector amb seu al Bages ha assessorat l’ONG Crear Unidos per obrir dues llars-residència que allotjaran 24 persones amb discapacitat cognitiva al municipi colombià d’Envigado
  • Aquest projecte ha comptat amb l’assessorament d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions de la Generalitat a Bogotà en el marc del servei aracoop internacional
  • Fundada l’any 1965, Ampans compta amb un programa integral d’atenció a persones discapacitades i joves en risc d’exclusió social que inclou residència, escola i servei de formació i inserció laboral

 

La fundació catalana Ampans ha col·laborat amb l’ONG colombiana Crear Unidos per obrir dues llars-residència per a persones discapacitades al país sud-americà, una de les quals entrarà en funcionament aquesta setmana. Les instal·lacions, que s’ubicaran en un espai de 2.000 m2, se situaran al municipi d’Envigado, prop de la ciutat de Medellín.

L’entitat ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions de la Generalitat a Bogotà en el marc del servei aracoop internacional, un servei d’assessorament a empreses d’economia social per impulsar-ne la seva internacionalització gestionat conjuntament entre ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

En concret, aquesta setmana s’inaugura una de les dues llars-residència, un edifici que allotjarà fins a 8 persones amb discapacitat cognitiva. En una segona fase, es preveu que durant aquest 2018 es posi en marxa la segona llar-residència, amb capacitat per allotjar fins a 16 persones més. Crear Unidos, fundada el 2003, ofereix assistència a joves d’entre 15 i 17 anys amb discapacitat cognitiva de la zona d’Envigado, al sud del país.

La responsable de projectes europeus i internacionals d’Ampans, Janeta Camps, diu que “Colòmbia està en un moment de creixement i paral·lelament ha d’impulsar polítiques socials i universals que actualment no atenen una gran part de la població. Amb la nostra experiència i coneixement poden materialitzar-se en el creixement de serveis per a persones amb discapacitat i joves en risc d’exclusió social” i afegeix que “aquesta experiència ens dóna una oportunitat de treballar en un ambient totalment diferent, amb altres dinàmiques, que ens fa créixer i ens ajuda a millorar com a organització”.

La Fundació Ampans és una entitat del tercer sector, fundada l’any 1965 i amb seu al Bages, que centra la seva tasca en ajudar persones amb discapacitat. Entre els diferents serveis que ofereixen, en destaquen l’acolliment residencial, l’escola, el centre d’atenció diürna i el programa de formació i inserció laboral. A la fundació hi treballen un total de 800 persones, 200 de les quals són llocs de treball que ocupen persones amb discapacitat que participen en projectes entre els quals s’inclouen la fabricació de formatges i vins, un restaurant i la gestió d’un supermercat.

En una segona fase, es preveu que durant aquest 2018 es posi en marxa la segona llar-residència, amb capacitat per allotjar fins a 16 persones més.