ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El grup Financial Times reconeix Catalunya com la millor regió per invertir al sud d'Europa el 2018 i 2019

12/02/2018 12:56
Barcelona Catalunya mapa
  • La publicació fDi Magazine del grup Financial Times ho ha determinat en base a cinc criteris: el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis
  • També atribueix a Catalunya la millor estratègia en termes de captació d’inversió estrangera entre les regions d’Europa considerades ‘grans’
  • A Catalunya, aquesta estratègia s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ

La publicació fDi Magazine del Financial Times ha reconegut Catalunya com la regió més atractiva del sud d’Europa en termes d’inversió estrangera el 2018 i el 2019. Es tracta d’un dels rànquings més prestigiosos a nivell internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial.

Per elaborar aquesta classificació l’fDi Magazine analitza cinc criteris entre més de 450 regions i ciutats d’Europa: el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis. Tenint en compte aquests indicadors, el rànquing elaborat per fDi Magazine determina que les cinc regions més atractives del sud d’Europa el 2018 i 2019 pel que fa a la captació d’inversió estrangera són Catalunya, Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa.

 

Posició Regió
1 Catalunya
2 Madrid
3 Llombardia
4 Istanbul
5 Lisboa

 

Segons el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, “aquest reconeixement posa de manifest que Catalunya té els actius, el potencial i la determinació per consolidar-se com una de les regions més atractives d’Europa pel que fa a captació d’inversions estrangeres”. “És la segona vegada consecutiva que Catalunya rep aquest reconeixement, és un indicador molt nítid de la confiança que generem a l’exterior”, destaca Aregio. “Catalunya compta amb una posició geoestratègica privilegiada, una sòlida base industrial, una economia oberta al món i altament innovadora”, apunta el secretari d’Empresa i Competitivitat, uns actius als quals cal sumar-hi “una de les comunitats d’startups més dinàmiques d’Europa i proveïdors de primer nivell”.

 

La millor estratègia en captació d’inversions estrangeres

A banda de reconèixer Catalunya com la regió més atractiva del sud d’Europa en termes d’inversió estrangera el 2018 i el 2019, la publicació també premia Catalunya per comptar amb la millor estratègia per captar inversió estrangera entre les regions considerades ‘grans’, és a dir, les que superen els 4 milions d’habitants. Una estratègia que s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, una unitat d’ACCIÓ creada l’any 1985 i que es vehicula a través de la seu de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de la Generalitat arreu del món.

 

Posició Regió
1 Catalunya
2 Rin del Nord-Westfàlia
3 Escòcia
4 Llombardia
5 Emília-Romanya

 

L’objectiu principal d’aquesta estratègia és captar noves inversions productives a Catalunya així com fomentar les reinversions i l’arrelament d’empreses estrangeres que ja estan establertes al territori, tot fomentant la interrelació d’aquestes multinacionals amb empreses proveïdores catalanes. Amb aquesta finalitat, Catalonia Trade & Investment ofereix serveis a mida en la fase d’aterratge com la cerca de socis o proveïdors locals, la recerca de personal, l’assessorament legal i la cerca de naus, terrenys o oficines, entre d’altres.

L’estratègia de captació d’inversió estrangera de l’agència es prioritza en base tres criteris bàsics: els principals països emissors d’inversió -ja siguin tradicionals (Europa, Japó, Estats Units) com emergents (Xina i Índia)-, les empreses de referència global i líders en els seus àmbits i els projectes estratègics i tractors per l’economia amb impacte efectiu sobre l’ocupació estable i de qualitat. Això es tradueix en el foment de projectes de l’àmbit industrial, d’R+D, logística, o els centres de decisió regionals en sectors estratègics com el vehicle del futur, la salut, la indústria 4.0 (IoT industrial, impressió 3D, intel·ligència artificial), i les tecnologies mòbils, principalment.

“Catalunya compta amb una posició geoestratègica privilegiada, una sòlida base industrial, una economia oberta al món i altament innovadora” destaca el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio