Amb institucions com el MIT o Harvard, Massachusetts és el principal pol de generació de tecnologia als Estats Units al mateix temps que compta amb un dels sectors de la salut més dinàmics del món: ara s’està consolidant com l’epicentre de l’aplicació de la impressió 3D a la salut.
- Les empreses catalanes participants a la missió –organitzada per ACCIÓ- visitaran fins dijous els hospitals, centres tecnològics i laboratoris locals referents en aquest àmbit i es reuniran amb inversors i empreses de la regió per trobar finançament, nous socis o clients.
- Actualment hi ha 71 empreses catalanes que ofereixen serveis i productes vinculats a la impressió 3D, que facturen 226 milions d’euros i ocupen més de 2.000 treballadors.
11 empreses catalanes de l’àmbit de la impressió 3D i els dispositius mèdics participen des d’avui i fins dijous en una missió empresarial a Boston (Massachussets, Estats Units) organitzada per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, mitjançant l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Boston en col·laboració amb el clúster CataloniaBio & HealthTech. L’objectiu del viatge empresarial és accelerar l’aplicació de la impressió 3D a l’àmbit de la salut i trobar finançament, nous socis i clients en el marc d’una tecnologia clau per al desenvolupament de la indústria 4.0 a Catalunya.
Les empreses participants són Avinent, Diopma, Mastertec, Neos Surgery, Servocad Microtronics, Tractivus i Ventura Medical, a més del centre de recerca IBEC, la fundació Althaia, Fira de Barcelona i l’Hospital Clínic. Durant els quatre dies de la missió, la delegació empresarial es reunirà amb empreses i entitats locals dels sectors de les ciències de la salut i la tecnologia com ara el Massachusetts General Hospital, el Tufts Medical Center, la seu central de l’empresa Boston Scientific, el Weitz Laboratory de la Universitat de Harvard i el Johnson & Johnson DePuy Synthe a més de participar en esdeveniments de networking amb experts en inversió, regulació i altres empreses americanes interessades en conèixer els participants de la delegació catalana.
I és que amb una població de gairebé 7 milions d’habitants, Massachusetts s’ha consolidat com un dels epicentres més destacats del món pel que fa a l’aplicació de la impressió 3D a la salut. D’una banda, és el principal hub dels Estats Units en generació de tecnologia, amb institucions de referència internacional com la Universitat de Harvard o el Massachusetts Institute of Technology (MIT). I d’altra banda, el sector de les ciències de la vida és dels més desenvolupats de la indústria de la regió, amb un dels principals ecosistemes de recerca i innovació biomèdica de tot el món. Per exemple, a la indústria biofarmacèutica hi treballen més de 66.000 persones, un creixement del 28% en els darrers 10 anys. De fet, la missió s’ha fet coincidir amb un dels principals esdeveniments del sector que se celebren aquesta setmana a Boston, el congrés BIOMEDevice, que reunirà més de 4.500 participants de l’àmbit de la tecnologia mèdica.
Segons el darrer cens realitzat, Catalunya compta actualment amb 71 empreses que ofereixen serveis i productes relacionats amb la impressió 3D, que facturen 226 milions d’euros de forma agregada i són responsables de 2.000 llocs de treball. De la seva banda, segons dades de Biocat, el sector de les ciències de la vida està format per 89 empreses catalanes que generen 11.400 llocs de treball.
Les empreses participants són Avinent, Diopma, Mastertec, Neos Surgery, Servocad Microtronics, Tractivus i Ventura Medical, a més del centre de recerca IBEC, la fundació Althaia, Fira de Barcelona i l’Hospital Clínic