ACCIÓ, –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, ha signat aquest dijous contractes de patrocini amb set plataformes de crowdlending, crowdequity i invoice trading.
- Les entitats que aquest dijous han signat el contracte són Capital Cell, Crowdcube, Arboribus, Ecrowd, Loanbook, Finanzarel i Novicap
La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, ha signat aquest dijous contractes de patrocini amb set plataformes fintech catalanes amb l’objectiu de promoure l’ús d’aquests instruments de finançament alternatiu i complementari a la banca entre el teixit empresarial per oferir una diversificació de fonts de finançament especialment a les pimes i startups. En concret, es tracta d’eines de finançament de crowdlending, crowdequity i invoice trading.
El contracte, amb una durada de 7 mesos i suposa un import total de 70.000 euros, està destinat a actuacions de difusió de les set plataformes i la celebració de jornades sobre finançament alternatiu arreu del territori català. Les entitats que l’han signat són:
- Crowdequity: Capital Cell i Crowdcube
- Crowdlending: Arboribus, Ecrowd i Loanbook
- Invoice trading: Finanzarel i Novicap
En què consisteixen les diferents tipologies de ‘fintech’
Les plataformes digitals de crowdequity (o finançament col·lectiu d’inversió) es dirigeixen majoritàriament a startups i emprenedors. Aquestes plataformes agrupen inversors o microinversors de tot tipus -ja siguin particulars, professionals o fins i tot familiars i clients de l’empresa- i els connecta amb empreses que busquen socis que entrin a la seva societat. Els imports en aquest cas poden oscil·lar entre els 100.000 i els 300.000 euros, tot i que poden arribar a quantitats més elevades.
Pel que fa a les plataformes de crowdlending (o finançament col·lectiu de deute), es posen en contacte inversors amb pimes que ja tenen capacitat de generar ingressos però que necessiten un préstec. L’entitat analitza el risc de l’empresa i el fa públic a la pàgina web el seu projecte perquè els inversors facin les seves aportacions. Aquests préstecs poden arribar generalment als 150.000 o 200.000 euros.
Finalment, l’invoice trading es dirigeix a pimes que necessiten descomptar factures per necessitats puntuals de tresoreria de l’empresa. Acostumem a ser d’imports que varien entre els 3.000 i 20.000 euros, principalment.
L'objectiu és la promoció de l’ús d’aquests instruments de finançament alternatiu i complementari a la banca eper oferir una diversificació de fonts de finançament a pimes i startups