La consellera d’Empresa i Coneixement es reunirà amb els principals agents d’innovació i emprenedoria del país a Tel Aviv i visitarà el congrés d’innovació DLD, que compta amb la presència d’empreses catalanes de la mà de la Mobile World Capital.
- A la missió també hi participen la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i el CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí.
- Amb més de 6.600 empreses d’alta tecnologia i 1.500 inversors en empreses locals l’any 2018, Israel està considerat un dels ecosistemes d’innovació i emprenedoria més avançats del món.
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, encapçala una missió institucional a Israel amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre els ecosistemes d’innovació d’ambdós territoris i posicionar el hub d’startups de Catalunya. A la missió, que comença aquest dilluns i s’allargarà fins dijous, també hi participen la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i el CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí.
L’agenda de la delegació institucional contempla diverses reunions a la regió de Tel Aviv amb els principals agents d’innovació i emprenedoria del país. Així, Chacón mantindrà trobades de treball amb entitats com Technion, universitat líder en l’àmbit de la recerca i la transferència tecnològica a Israel i a escala internacional, i organitzacions com Start-Up Nation Central, The Peres Center for Innovation, CityZone i el fons de venture capital RED Capital Partners. La delegació també visitarà i es reunirà amb responsables de les acceleradores DriveTLV, especialitzada en startups de tecnologia de l’àmbit de la mobilitat intel·ligent, i theDOCK Innovation Hub, centrada en els sectors marítim, portuari i logístic.
Entre d’altres, la consellera també visitarà les instal·lacions de SOSA, una plataforma global d’innovació oberta que connecta startups israelianes i internacionals amb una xarxa que inclou més de 15.000 startups i 250 inversors, fons de capital risc i corporacions internacionals. Igualment, es reunirà amb directius de l’empresa israeliana WIX, un unicorn (empresa tecnològica que assoleix un valor de 1.000 milions de dòlars) especialitzat en el desenvolupament de pàgines webs que cotitza al NASDAQ.
DLD, l’esdeveniment d’innovació de referència
L’organització d’aquesta missió institucional s’ha fet coincidir amb la celebració a Tel Aviv del congrés DLD, que enguany arriba a la seva 9a edició. La consellera mantindrà una trobada amb les empreses catalanes del sector traveltech que participen a l’esdeveniment de la mà de la Mobile World Capital, que l’any passat va reunir més de 20.000 participants i 190 delegacions internacionals. En aquesta edició hi participen empreses com Amazon, IBM, Microsoft, HTC o PepsiCo.
2.400 empreses catalanes exportadores a Israel
Amb un creixement econòmic del 3,3%, Israel compta actualment amb una població de gairebé 9 milions de persones. Està considerat un dels ecosistemes d’innovació i emprenedoria més avançats del món, amb més de 6.600 empreses d’alta tecnologia.
Les exportacions catalanes en aquest país van assolir l’any passat els 442 milions d’euros, encapçalades pels sectors de l’automoció, els plàstics i els aparells-material elèctric. De fet, actualment 2.400 empreses catalanes exporten a Israel, 900 de les quals ho fan de manera regular -és a dir, els darrers quatre anys de manera consecutiva-.
Segons ACCIÓ, de cara la cooperació tecnològica entre empreses catalanes i israelianes, destaquen les oportunitats d’internacionalització en àmbits com l’agrotecnologia i les tecnologies de l’aigua, l’alimentació, l’automoció-mobilitat i les energies renovables. També són rellevants els àmbits les solucions d’internet de les coses (IoT) per a diversos sectors, la ciberseguretat, la indústria del metall, l’equipament mèdic i les fintech. Precisament, amb l’objectiu d’impulsar les relacions comercials entre ambdós territoris, ACCIÓ va obrir una Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Tel Aviv l’any 2015. En el camp de la innovació, recentment s’han fet públiques les darreres dades d’exportacions catalanes d’alta tecnologia: segons l’Idescat, Catalunya ha exportat productes industrials d’alta tecnologia per valor de 2.175,8 milions d’euros al segon trimestre del 2019, xifra que representa un augment del 20,5% interanual.
Les exportacions catalanes a Israel van assolir l’any passat els 442 milions d’euros i més de 2.400 empreses hi exporten actualment