ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat organitza a Nova York la primera missió empresarial destinada exclusivament a dones directives

Organitzada per ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Coneixement-, la missió té lloc fins divendres i està formada només per dones fundadores, cofundadores o directives de 10 startups.

20/11/2019 11:00
La delegació d'empresàries catalanes en una sessió de treball durant la missió
  • L’objectiu del viatge empresarial és les empreses, de sectors com el ‘big data’, la intel·ligència artificial, la biotecnologia o la moda, obrin mercat a Nova York, coneguin potencials inversors i guanyin visibilitat.
  • La delegació catalana compta amb un estand per participar a la fira Tech Up for Women de Nova York, considerada per Forbes com una de les ‘Top Five Most Inspiring Conferences of 2018’.

ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- organitza aquesta setmana la primera missió empresarial destinada exclusivament a dones directives d’empreses. El viatge empresarial, que té lloc fins divendres a Nova York, compta amb la participació de 10 directives, fundadores i cofundadores de startups.

L’objectiu de la iniciativa és que les startups coneguin potencials inversors, obrin mercat a Nova York i es connectin amb l’ecosistema emprenedor local, així com guanyar visibilitat i conèixer les actuacions per a la igualtat de gènere a l’àmbit empresarial que es duen a terme en l’àmbit públic i privat a la regió. De fet, Nova York ocupa la primera posició de les 50 ciutats amb més capacitat per atreure i donar suport a dones emprenedores i compta amb més de 400.000 empreses i negocis liderades per dones empresàries, més del doble que qualsevol altra ciutat dels Estats Units.

Les 10 startups catalanes que participen a la missió, dels sectors big data, la intel·ligència artificial, la biotecnologia o la moda, són les següents: Atomian, MOCA Platform, Vasquiat, Wisar, GoodGut, Minushu, Aortyx, BCome, Artandabout i Vudoir.

El viatge té lloc durant la setmana que se celebra a Nova York la fira Tech Up for Women, considerada una de les Top Five Most Inspiring Conferences of 2018 per Forbes. ACCIÓ compta amb un estand a l’esdeveniment per tal que les startups catalanes tinguin un espai per donar a conèixer els seus productes i serveis, fer networking, conèixer les darreres tendències tecnològiques i buscar noves oportunitats de negoci.

En paral·lel, les startups participants compten amb una agenda individual i grupal gestionada per l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Nova York per reunir-se amb fons d’inversió, empreses tecnològiques, universitats i entitats tecnològiques de la ciutat. Per exemple, l’agenda grupal contempla reunions amb entitats com NY EDC, l’agència de desenvolupament econòmic de la ciutat, Tech:NYC, que representa la indústria tecnològica de la ciutat, i una visita a l’acceleradora d’empreses tecnològiques Entrepreneurs Roundtable Accelerator New York, una de les més importants de la regió.

La delegació catalana també assistirà a una trobada amb un grup de dones directives catalanes amb càrrecs de responsabilitat en diverses empreses tecnològiques americanes i participarà en sessions de formació a Facebook i amb el director de l’àrea d’emprenedoria de la Universitat de Columbia. D’altra banda, les startups mantindran trobades amb experts de la Parsons The New School for Design, una de les més prestigioses del món en l’àmbit del disseny, així com amb representants del New Jersey Institute of Technology i de les universitats de Princeton i Rutgers.

L’ecosistema d’innovació i startups a Nova York

Actualment a Nova York hi ha més de d’un centenar d’acceleradores, incubadores d’empreses i espais de coworking i 9.000 startups que destaquen principalment en els sectors de la intel·ligència artificial (IA), el big data, la ciberseguretat i les ciències de la vida, segons Startup Genome. Amb 8,5 milions de residents, la regió s’ha consolidat com un dels ecosistemes d’startups més desenvolupat del món, valorat en més de 70 bilions de dòlars i el tercer amb més valor del món a escala mundial. De fet, Nova York compta amb la segona xifra més alta d’inversions en fases inicials del món, només per darrera de Silicon Valley.

Actualment a Nova York hi ha més de d'un centenar d'acceleradores, incubadores d'empreses i espais de coworking i 9.000 startups