Durant 8 sessions s’han analitzat aspectes com la cobertura del risc internacional, els mitjans de pagament, els crèdits documentaris, les divises, les garanties i els ‘incoterms’.
Més de 450 empresaris de pimes catalanes han participat enguany al el cicle de jornades organitzat per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- i el Banc Sabadell. En total s’han celebrat 8 sessions a la seu d’ACCIÓ, la darrera aquest divendres, amb l’objectiu d’aportar solucions pràctiques als problemes habituals de les pimes a l’hora d’internacionalitzar-se des del punt de vista del finançament.
Així, durant el cicle s’han analitzat aspectes com els incoterms, les divises, les garanties o els crèdits documentaris. També s’han tractat aspectes relacionats amb la cobertura del risc internacional i el funcionament dels mitjans de pagament. Properament aquestes jornades s’estendran arreu del territori.
Les pimes que han participat en aquestes sessions són principalment dels sectors de l’alimentació i els productes gurmet (12%); la maquinària, metal·lúrgia i béns d’equip (12%); la química i plàstics (7%); la indústria farmacèutica (6%) i el tèxtil moda (6%). De fet es tracta dels principals sectors exportadors, que en conjunt representen el 50% de les vendes a l’exterior catalanes.
A banda de l’organització de jornades específiques organitzades per ACCIÓ, les empreses catalanes que busquen finançament poden accedir al Recomanador de Finançament Alternatiu, una eina online que recomana de manera interactiva, gratuïta i personalitzada les eines de finançament alternatiu que més s’adapten a les empreses catalanes. També poden dirigir-se al Servei d’Assessorament Financer d’ACCIÓ, un servei també gratuït que consisteix en l’elaboració d’un informe financer que radiografia la situació de l’empresa, l’anàlisi de les eines i mecanismes que més s’adapten al seu projecte i l’acompanyament a les trobades i reunions amb les possibles plataformes o entitats finançadores.
Les pimes participants formen part dels sectors de l'alimentació, la metal·lúrgia, el químic, el farmacèutic i el tèxtil, que representen la meitat de les vendes catalanes a l'exterior