- És el balanç del projecte europeu EMPOWA d’ACCIÓ, que ha ofert formació, mentoratge i assessorament personalitzat a dones fundadores, CEOs o directives per accedir a aquests ajuts.
- Les empreses liderades per dones directives que han accedit als ajuts són AROMICS, Dindog, FollowHealth, GlyCardial Diagnostics, Peptomyc, Piplus, Sonicat Systems i Zymvol Biomodeling.
8 pimes i startups liderades per dones directives han accedit a 8,1 milions d’euros de finançament de la Comissió Europea per a desenvolupar projectes d’innovació. És el balanç del projecte EMPOWA d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, que ha ofert formació, mentoratge i assessorament personalitzat a 48 projectes de dones directives durant dos anys per accedir als ajuts de l’SME Instrument del programa Horitzó 2020.
Cada empresa ha captat entre 50.000 i 2,5 milions d’euros de la Comissió Europea que, en funció de la intensitat de l’ajut, els permetrà dur a terme estudis de viabilitat del seu pla de negoci durant mig any o dur a terme les proves pilot necessàries per portar la seva tecnologia al mercat. En concret, les startups i pimes liderades per dones que hi han accedit són: AROMICS, Dindog, FollowHealth, GlyCardial Diagnostics, Peptomyc, Piplus, Sonicat Systems i Zymvol Biomodeling.
El projecte EMPOWA és d’àmbit europeu i també hi participen, a banda de Catalunya -on està liderat per ACCIÓ-, Grècia, Rin del Nord-Westfàlia (estat federat d’Alemanya), Itàlia, Bulgària i Lituània. El balanç de totes aquestes regions i països és que 16 projectes liderats per dones han aconseguit finançament, la meitat dels quals han estat catalans.
Aquesta acció forma part de les actuacions impulsades pel Departament d’Empresa i Coneixement per fomentar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones al món empresarial. Destaca també, per exemple, l’organització el mes passat de la primera missió empresarial destinada exclusivament a dones directives. 11 startups catalanes liderades per dones van desplaçar-se durant una setmana a Nova York per participar a l’esdeveniment ‘Tech Up for Women’, una de les “Top Five Most Inspiring Conferences of 2018”, segons Forbes. La delegació catalana també va assistir a una trobada amb un grup de dones directives catalanes amb càrrecs de responsabilitat en diverses empreses tecnològiques americanes i va participar en sessions de formació a Facebook i amb el director de l’àrea d’emprenedoria de la Universitat de Columbia. D’altra banda, les startups van mantenir trobades amb experts de la Parsons The New School for Design, una de les més prestigioses del món en l’àmbit del disseny, així com amb representants del New Jersey Institute of Technology i de les universitats de Princeton i Rutgers.
El projecte EMPOWA ha ofert formació, mentoratge i assessorament personalitzat a 48 projectes de dones directives durant dos anys