ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat organitza més de 1.000 reunions de negoci al Tech Spirit Barcelona

Es tracta de trobades organitzades per ACCIÓ avui i demà a la casa Llotja de Mar amb l’objectiu que 450 startups i empreses catalanes trobin inversors, socis o clients, guanyin visibilitat i obrin nous mercats internacionals

25/02/2020 02:00
Reunions empresarials durant el Tech Spirit Barcelona
  • La consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón, ha explicat durant la inauguració del Tech Spirit Barcelona que aquest esdeveniment “no és només un esperit intangible, també és productiu”.

ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- ha organitzat més de 1.000 reunions de negoci que se celebraran avui i demà en el marc del Tech Spirit Barcelona. En total, 450 empreses participaran en aquestes trobades amb l’objectiu de trobar inversors, socis o clients, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals.

Durant la inauguració d’aquestes jornades aquest dimarts al matí, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que el Tech Sprit Barcelona “no és només un esperit intangible, també és productiu”. “En aquest nou context global i tecnològic, Catalunya vol ser subjecte proactiu”, ha subratllat. “Comptem amb els actius per seguir posicionant-nos al món, connectar startups catalanes als ecosistemes més avançats internacionals i atreure inversions estrangeres tecnològiques”, ha assegurat la consellera. Chacón ha recordat que actualment hi ha més de 1.500 startups a Catalunya amb el 15% dels fundadors estrangers: “Hem aconseguit un posicionament progressiu de l’ecosistema i ja som a principal ciutat on establir-se al sud d’Europa”.

Les 1.000 reunions que tindran lloc avui i demà es divideixen en dues activitats. En primer lloc, ACCIÓ ha organitzat l'Open Innovation Challange, on startups catalanes i d'arreu del món proposaran les seves solucions als reptes tecnològics en els àmbits de la salut, les fintech i la connectivitat plantejats per 35 multinacionals com SEAT, Astrazeneca, ASICS o Suez.

D’altra banda, ACCIÓ organiza -com a node a Catalunya de la xarxa Enteprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea- el Brokerage Event. Són entrevistes bilaterals de 20 minuts entre empreses, grans corporacions i centres tecnològics d’una trentena de països per explorar oportunitats de col·laboració.

 

Tech Spirit Barcelona

Aquesta iniciativa va néixer fa dues setmanes de manera espontània després de la cancel·lació del 4YFN i el MWC i està organitzada per la Barcelona Tech City amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Mobile World Capital Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, la Cambra de Comerç de Barcelona, el govern de l’Estat espanyol, BSM i altres institucions de l’ecosistema. Contempla més de 40 activitats i conferències de foment de l’emprenedoria. 5.000 persones participaran al Tech Spirit Barcelona, que tindrà lloc fins al 27 de febrer i que aglutinarà també  trobades de networking entre els emprenedors i els fons d'inversió internacionals que ja tenien previst visitar Barcelona en aquestes dates.

450 empreses participaran en aquestes trobades amb l'objectiu de trobar inversors, socis o clients, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals