ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El grup italià Dopla inverteix 18 MEUR i crea 44 llocs de treball per obrir dues noves plantes de producció de gots i plats sostenibles a Polinyà

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha mantingut una reunió de treball amb els directius de la companya i ha visitat les noves instal·lacions aquest divendres

La consellera Chacón i el conseller delegat d'ACCIÓ visiten les plantes de Dopla a Polinyà
  • Els nous productes, fabricats amb fibra de cel·lulosa, substitueixen gots i plats de plàstic i es comercialitzaran en supermercats, botigues especialitzades, grans superfícies i restauració.
  • Per aquest projecte d’inversió a Catalunya, Dopla ha comptat amb el suport d’ACCIÓ i el finançament de l’Institut Català de Finances (ICF).

El grup italià Dopla ha invertit 18 milions d’euros i ha creat 44 nous llocs de treball a la seva seu de Polinyà (Vallès Oriental) per obrir dues noves plantes de 10.000 m2 de superfície per gots i plats biodegradables. Ho ha anunciat la companyia aquest divendres durant una visita de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que ha visitat les noves instal·lacions i ha mantingut una reunió de treball amb directius de Dopla.

Per aquest projecte d’inversió a Catalunya, Dopla ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- i el finançament de l’Institut Català de Finances que, a través dels préstecs ICF Indústria 4.0, va cofinançar l’empresa catalana per invertir en nova maquinària i potenciar els productes de cartró i fibra de cel·lulosa. Segons ACCIÓ, hi ha actualment més de 800 filials d’empreses italianes establertes a Catalunya.

Durant la trobada, la consellera Chacón ha destacat la importància de projectes com el de Dopla: “una inversió internacional, industrial, basada en la sostenibilitat i creadora de llocs de treball al territori”. “Cataluna té els actius i el posicionament estratègic d’una economia del coneixement dinàmica, industrial, oberta i innovadora, atractiva per a la inversió estrangera”, ha subratllat.

Des d’aquestes noves plantes Dopla produirà gots de cartró, plats i terrines de fibra de cel·lulosa i donarà feina en conjunt a una seixantena de persones, 44 de les quals són llocs de treball de nova creació. L’empresa, que ha dedicat part de la inversió a l’adquisició de nova maquinària, preveu facturar 20 milions d’euros anuals en aquestes dues plantes, que ja es troben en funcionament. El grup italià compta amb diverses fàbriques a Polinyà on en total té 230 treballadors.

L’any 2016 Dopla va adquirir el 50% de la catalana Nupik i actualment hi té una participació del 90%. Aquesta empresa es dedica a la fabricació de gots, plats, tovallons i estovalles, entre altres productes similars, que destina a canals com els supermercats, les botigues especialitzades, les grans superfícies i la restauració. A partir d’aquesta inversió, l’empresa preveu començar a treballar també per al sector hortofructícola des de les seves instal·lacions de Polinyà.

El grup Dopla, que en conjunt té una plantilla de 650 treballadors, disposa de diverses plantes i magatzems a Itàlia, a més d’estar present a la República Txeca i a Polònia. D’altra banda, una altra empresa italiana, Flo, també compta amb una participació del 10% de Nupik.