El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat que “el 4YFN s’ha convertit en un dels motors del MWC”
- ACCIÓ compta amb un pavelló a l’esdeveniment per facilitar que 36 startups catalanes guanyin visibilitat internacional, trobin inversors i coneguin socis d’arreu del món.
- ACCIÓ ha programat més de 1.200 reunions de negoci entre startups catalanes i empreses de 60 països com Samsung, Mercedes-Benz o Hyundai.
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat aquest dilluns que “el 4YFN ens ajuda a consolidar Catalunya i Barcelona com el principal hub de startups del sud d’Europa”. Torrent ho ha assegurat des del 4YFN, l’espai del MWC dedicat a les startups que ha obert les portes aquest dilluns i s’allargarà fins dijous al recinte Fira de Barcelona – Gran Via a L’Hospitalet de Llobregat.
Torrent ha subratllat que “el 4YFN ha passat de ser la pedrera de les startups a convertir-se en un dels veritables motors del MWC”. Un esdeveniment que ha de permetre fer créixer l’ecosistema de startups atès que “ens posiciona arreu del món, però sobretot, deixa un llegat associat a la generació d’un ecosistema digital, d’empreses i inversions al país per fer el salt tecnològic que demana avui la transformació del model productiu que volem protagonitzar”, ha assegurat.
Amb aquest objectiu, ACCIÓ compta amb un pavelló al 4YFN que acull 36 startups catalanes. “Cada cop estan més associades a les noves tecnologies, amb un creixement no només quantitatiu sinó també qualitatiu, que ens ajudarà a facilitar que aquestes startups facin el salt”, ha destacat Torrent. D’aquesta manera, es vol potenciar que les empreses emergents catalanes guanyin visibilitat internacional, trobin inversors i coneguin socis d’arreu del món. Pots consultar el llistat i descripció de les empreses en el Mobile World Congress/4YFN.
Paral·lelament, ACCIÓ ha organitzat com a coordinador a Catalunya de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN), més de 1.200 reunions de negoci en el marc del MWC entre startups, empreses, inversors i grans companyies catalanes i de 60 països diferents. Comptarà amb la participació d’empreses com Roca, Samsung, Mercedes-Benz o Hyundai.
Creix l’ecosistema de startups a Catalunya
Segons un estudi presentat recentment per ACCIÓ, a Catalunya hi ha actualment 1.900 startups (2021), un 11,4% més que el 2020 i un 26,4% més que el 2019, abans de la pandèmia provocada per la Covid-19. L’informe apunta que les empreses emergents catalanes ocupen 19.300 persones (dades 2020, les últimes disponibles), un 10% més que el 2019. És a dir, el 2020 es van crear 1.800 nous llocs de treball en les empreses emergents catalanes tot i la situació provocada per la pandèmia.
També ha registrat aquesta evolució positiva la facturació de les empreses emergents. Si el 2018 el 77% de les startups catalanes facturava menys de 500.000 euros, el 2020 aquest percentatge s’ha situat al 67%, augmentant d’aquesta manera els trams d’empreses que facturen més. Tot i la crisi de la Covid-19, la facturació global de les startups catalanes es va mantenir estable el 2020 amb un volum de 1.710 milions d’euros. Per sectors, les startups catalanes es dediquen principalment a la salut (16% del total), les solucions empresarials-software (13%) i les TIC (7%). Destaquen també les empreses que treballen en els àmbits dels viatges i l’oci (6%), les fintech (5%), el foodtech (5%) i l’energia (5%).
ACCIÓ compta amb un pavelló al 4YFN que acull 36 startups catalanes