ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Joan Romero: “Les startups són un clar mecanisme de transmissió de la innovació a tota l’economia”

24/01/2018 12:55
Joan Romero durant la presentació

El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha assegurat aquest dimecres que “les startups són un clar mecanisme de transmissió de la innovació a tota l’economia”. En relació a l’àmbit d’actuació d’aquestes empreses emergents, el conseller delegat d'ACCIÓ ha destacat que “el 39% de les startups es dedica a tecnologies de l’àmbit de la Indústria 4.0”, fet que posa de manifest la transformació digital que està vivint la indústria catalana. Romero ho ha dit durant la presentació de la cinquena edició del 4 Years From Now (4YFN), que tindrà lloc a Barcelona entre el 26 i el 28 de febrer al recinte de Fira de Barcelona de Montjuïc.

En referència a la importància de l’ecosistema de startups catalanes, Romero ha subratllat que segons el Barcelona and Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ, a Catalunya hi ha 1.200 startups identificades. Unes empreses emergents que “donen feina a 12.000 persones, el 23% dels quals provenen de l’exterior”, mentre que “un 14% dels seus fundadors també ve d’altres països, fet que demostra com aquest ecosistema atreu talent”, ha explicat. En aquest sentit, Romero ha afegit que “fa 10 anys ningú en parlava, però avui existeix a Catalunya un ecosistema d’startups que treballen amb grans empreses i els traslladen la seva innovació”. “El 4YFN juga un paper molt rellevant en aconseguir aquest èxit, ha conclòs.

Organitzat per la Mobile World Capital Barcelona i la GSMA, l’esdeveniment preveu superar aquest 2018 els 19.000 assistents i els 600 inversors. La programació d’aquesta cinquena edició inclou més de cent hores de continguts sobre Blockchain, IoT, Tech Transfer, Corporate Venturing i intel·ligència artificial, entre d’altres. Hi participaran ponents de rellevància internacional com ara Jacinto Roca, CEO i fundador de Rakuten TV; Kathrin Buvac, Chief Strategy Officer de Nokia; Adrew Bolwell, Chief Disrupter Officer d’HP; Rob Glaser, Chairman & CEO de RealNetworks, i Howard Love, Founder & CEO de LoveToKnow, entre altres.

A la roda de premsa de presentació del 4YFN d’aquest dimecres també hi han participat el director executiu de 4YFN, Esteban Redolfi, el comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Lluís Gómez, i el director general de Red.es, José Manuel Leceta.

"Fa 10 anys ningú en parlava, però avui existeix a Catalunya un ecosistema de startups que treballen amb grans empreses i els traslladen la seva innovació"