ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa britànica del sector químic Croda inverteix 10,5 MEUR per obrir un magatzem automatitzat a Fogars de la Selva

Es tracta d’una nau robotitzada de 6.100 m2 de superfície que reduirà un 50% el temps d’entrega dels productes i convertirà la seu gironina en el ‘hub’ de distribució més gran de la multinacional a la UE.

02/12/2021 11:00
L’empresa britànica del sector químic Croda inverteix 10,5 MEUR per obrir un magatzem automatitzat a Fogars de la Selva
  • Per aquest projecte Croda ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Treball.
  • Aquesta inversió logística s’emmarca en el pla de creixement de la planta de Fogars de la Selva, on la companyia britànica preveu invertir 26 milions d’euros més en els pròxims tres anys.

L’empresa britànica del sector químic Croda ha inaugurat aquest dijous un nou magatzem automatitzat a Fogars de la Selva (la Selva), un projecte que ha suposat una inversió de 10,5 milions d’euros. Amb aquestes noves instal·lacions, la seu gironina de la companyia es converteix en el hub de distribució més gran dels productes de la multinacional a la Unió Europea.

El nou magatzem, que complementa la planta de producció de l’empresa a Fogars de la Selva, està completament robotitzat i té una superfície de 6.100 m2. Amb una capacitat d’emmagatzematge de 6 milions de tones, permetrà a l’empresa reduir un 50% el temps de lliurament dels seus productes i gestionar-los de manera més eficient. De fet, amb aquest projecte, la nova nau logística podrà centralitzar l’emmagatzematge i distribució de la producció de les 70 plantes del grup ubicades a Europa, Estats Units i Àsia.

Per aquest projecte l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Treball. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 780 filials d’empreses britàniques ubicades a Catalunya.

Amb aquesta nova nau l’empresa fa créixer i consolida les instal·lacions de Croda a Fogars de la Selva, on treballen actualment uns 200 treballadors. De fet, en el marc del pla de creixement d’aquesta planta, la companyia britànica preveu invertir-hi 26 milions d’euros més en els pròxims tres anys per créixer d'acord amb nous projectes d’innovació i sostenibilitat.

Durant l’acte d’inauguració, la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix, ha assegurat que "Croda exemplifica el tipus de companyia internacional que treballem per captar a Catalunya: una empresa competitiva i compromesa amb la innovació i la sostenibilitat, amb una activitat productiva en creixement i d’alt valor afegit". Mas ha subratllat que "gràcies a les inversions d’empreses com Croda, el Sector químic a Catalunya s’ha consolidat com el tercer més important de la nostra indústria" i que demostra "la confiança creixent d’empreses estrangeres al nostre país".

Per la seva banda, el director general de Croda a l’Estat espanyol, Sergi Ruscalleda, ha destacat que es tracta d’una inversió "que ens fa molt més eficients pel que fa al servei al client, ja que unes instal·lacions com aquestes ens permeten incrementar la fiabilitat, la rapidesa i garantir la traçabilitat dels productes". Ruscalleda ha explicat que "la planta de Croda a Catalunya és una de les més importants del grup a Europa i exporta pràcticament el 85% de la producció, al marge de gestionar productes d’altres plantes del grup".

Amb seu a Snaith (Regne Unit), Croda treballa en el sector d’especialitats químiques, és a dir, en la fabricació d’espesseïdors, emulsionants o excipients que formen part de la formulació dels productes d’altres empreses, sobretot dels sectors farmacèutic, cosmètic o químic. A escala internacional la companyia compta amb una plantilla de 4.500 persones i una facturació superior als 1.600 milions d’euros.

A escala internacional la companyia compta amb una plantilla de 4.500 persones i una facturació superior als 1.600 milions d’euros