ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Nixi for Children, guanyadora del premi a la Startup catalana del 2021

La startup, que ha desenvolupat un sistema de realitat virtual per reduir l’ansietat dels infants durant un tractament mèdic, ha guanyat la Catalan Pitch Competition organitzada per ACCIÓ en el marc del Tech Spirit Barcelona.

23/11/2021 08:00
Nixi for Children, guanyadora del premi a la Startup catalana del 2021
  • Les 24 startups finalistes han fet el seu ‘pitch’ davant els emprenedors i inversors presents a l’esdeveniment, que han votat en directe els millors projectes tenint en compte el model de negoci, la tecnologia i l’equip.
  • Durant la segona edició del Tech Spirit Barcelona, ACCIÓ ha organitzat 500 reunions entre startups i 60 dels inversors més representatius de Catalunya per impulsar la recerca de finançament.

L’empresa emergent catalana Nixi for Children ha estat guardonada aquest dimarts a la tarda com la startup catalana de l’any. L’empresa ha guanyat la primera edició de la Catalan Pitch Competition organitzada per ACCIÓ -l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Treball-, que s’ha convertit en l’aparador dels millors projectes emprenedors de Catalunya en els àmbits de la salut, les TIC i les deep tech amb l’objectiu d’impulsar-ne la cerca de finançament.

El premi, lliurat en el marc de la segona edició del Tech Spirit Barcelona -organitzat per l’associació Tech Barcelona- pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, reconeix l’empresa catalana pel seu model de negoci, l’equip i la tecnologia. Nixi for Children ha estat l’empresa més votada pel públic assistent a la Catalan Pitch Competition entre les 24 startups finalistes, que han fet diversos pitchs davant els emprenedors i inversors presents a l’esdeveniment.

Nixi for Children ha desenvolupat un sistema de realitat virtual per reduir l’ansietat dels infants durant un tractament mèdic com una operació quirúrgica o un tractament de radioteràpia, per exemple. Mitjançant unes ulleres de realitat virtual, els nens i nenes poden conèixer prèviament el tractament que hauran de seguir abans de visitar l’hospital. Des del 2019 l’empresa ha estat validant la seva tecnologia amb l’Hospital Germans Trias i Pujol en un assaig clínic i actualment es prepara per la seva expansió internacional.

Durant l’entrega del guardó, el secretari d’Empresa i Competitivitat ha assegurat que les empreses participants a la Catalan Pitch Competition "són una mostra del talent que hi ha al país, la riquesa de l’ecosistema de startups de Catalunya i la seva transversalitat". Per Castellanos, "les iniciatives empresarials que s’han presentat avui són el resultat de l’esforç i el talent dels emprenedors, així com de les polítiques públiques que han alimentat aquest ecosistema. Unes polítiques públiques que han entès que han de comptar amb la col·laboració del sector privat, ja que són les més flexibles, ràpides, eficients i amb més capacitat d’arrossegament d’inversió privada".

El secretari d’Empresa i Competitivitat ha subratllat que la pandèmia "ha accelerat el ritme amb el qual hem de fer front a una transformació basada en la digitalització i la sostenibilitat i que requerirà continuar apostant per l’ecosistema de startups". "No s’entén una política d’innovació i transformació del model productiu sense el paper de les startups", ha destacat.

Les 24 empreses que han participat en la primera edició de la Catalan Pitch Competition són les següents:

  • Salut i ciències de la vida: Dermavision Solutions, Gate2Brain, IMAZ Technology Innovation, Nixi for Children, Singularity Biomed, Sycai Medical, The Blue Box Biomedical Solutions i Time is Brain.
  • TIC: AIgecko Technologies, EarthPulse, Film Valley, Freightol, IZI Record, Linking Realities, Meetaitech i Stageinhome Technology Lab.
  • Deep tech: AllRead Machine Learning Technologies, Bettair Cities, Colorsensing, Feeder, Inmersia Computers, Mapsi Photonics, Oimo Bioplastics i Qbeast Analytics.

En el marc del Tech Spirit Barcelona organitzat per Tech Barcelona, l’associació que representa l’ecosistema digital i tecnològic de Barcelona aquest dilluns i dimarts, ACCIÓ també ha organitzat 500 reunions preagendades entre 60 dels inversors més representatius del país i les empreses emergents catalanes, amb l’objectiu d’impulsar la seva recerca de finançament. En paral·lel, s’han celebrat diverses taules rodones amb la presència d’empreses com Microsoft, Porsche Digital, Wallbox o Factorial.

En el marc del Tech Spirit Barcelona, ACCIÓ també ha organitzat 500 reunions preagendades entre 60 dels inversors més representatius del país i les empreses emergents catalanes