
VEnvirotech
Durant aquest mes de juliol s’han tancat diferents rondes de finançament molt importants en diferents sectors. Les rondes de finançament són un procés que permet que una empresa obtingui nou capital a través d'inversors. Nous socis adquireixen una part del capital social de l'empresa i, per tant, el control d'una part d'aquesta.
Les rondes de finançament són beneficioses quan les empreses volen abordar nous mercats, llançar un nou productes o serveis, expandir-se, sortir d'una situació de risc o reestructurar el passiu per atendre les obligacions de pagament.
Els business angels i el capital risc especialitzat segueixen a prop les startups, especialment les tecnològiques.
Alguns exemples d’aquestes rondes de finançament són:
- IMIDomics, spin-off de la Vall d'Hebron, que ha tancat una ronda de finançament de 16,5 milions de dòlars. Aquest finançament permetrà a IMIDomics accelerar la identificació de noves dianes terapèutiques i el desenvolupament de nous fàrmacs per a les malalties inflamatòries immunomediades (IMID), com l'artritis reumatoide, la psoriasi, la malaltia de Crohn o el lupus eritematós sistèmic.
“Una inversió d’aquestes dimensions per una spin-off nascuda de la recerca de Vall d’Hebron representa un gran orgull per a la nostra institució i ens consolida com a referent global en l’àmbit de la recerca biomèdica. A més, és un cas d’èxit que ha de servir per motivar als investigadors per transferir els seus coneixements cap a la indústria creant un impacte en la salut i qualitat de vida dels pacients i la societat”, afirma el Dr. Joan X Comella, director del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Font: Vall d'Hebron - VEnvirotech, empresa catalana del mateix sector, que utilitza bacteris per transformar els residus orgànics en plàstic biodegradable, ha captat 11 milions d’euros.
Aquesta injecció de capital els hi permetrà escalar els projectes pilot que té en empreses com Nestlé, Calidad Pascual i Bon Àrea per millorar els bacteris que són la base de la seva operativa i industrialitzar el procés químic que permet extreure’n el plàstic. Font: La Vanguardia - Colvin, una plataforma de venda de flors en línia, ha aconseguit 45 milions d’euros en una ronda d’inversió liderada pel fons francès Eurazeo i acompanyada per un altre fons de la mateixa nacionalitat anomenat Capagro i diversos inversors particulars procedents d’Europa.
La start-up, nascuda el 2016 a Barcelona, utilitzarà la major part dels diners per finançar la seva expansió internacional. “Aquest any, volem entrar a França i més endavant, en altres països de l’Europa continental que encara estem estudiant”, comenta Andrés Cester, fundador de l’empresa amb Sergi Bastardas. Font: La Vanguardia - Exoticca, la plataforma de viatges catalana tanca una ronda Sèries C de 25.230.000 d'euros. La ronda ha estat liderada per 14W i Mangrove, i ha comptat amb la participació d'anteriors inversors de la plataforma de viatges. Font: Diario El Referente
- Cafler, nascuda a Barcelona, acaba de tancar la seva primera ronda de finançament de 800.000 euros. Cafler, és una empresa que ofereix personal per fer tasques relacionades amb el cotxe com passar la ITV, portar-lo al taller o netejar-lo. Aquesta empresa que segons l’article que publica el diari ARA fa només tres setmanes que és al mercat, tant a Barcelona com a Madrid, ja ha rebut el suport econòmic del Banc Sabadell, d’Encomenda i d’inversors com Dídac Lee, René de Jong o Jacky Abitbol. Font: VIA Empresa
- Ketonico, especialitzada en productes de nutrició i assessorament, ha captat 1,1 milions d’euros en la primera ronda de finançament. Creada el 2020 pels emprenedors Vicenç Martí, Nico Andonakis i Víctor Sala, Ketonico desenvolupa i comercialitza productes propis i de qualitat amb els quals millorar la vida de la societat, a el temps que ofereix un assessorament nutricional, servei de subscripció i seguiment actiu als clients. La companyia, amb planta a Manlleu i que vol arribar a 24 treballadors a final d’any, queda valorada en 4,7 milions d’euros després de la ronda, que han liderat els family offices suecs Synarchy Ventures i 183 Invest AB. Font: Capital-Riesgo.es
La Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ ofereix un servei d’assessorament financer per a startups on les persones emprenedores poden trobar el millor finançament per a la teva startup.
Tant si es vol fer una campanya de crowdfunding, com cercar finançament d’inversors privats o capital risc, o sol·licitar un préstec, des d’ACCIÓ ajuden a buscar les fonts de finançament que s’adapten a les característiques i a les necessitats del projecte. T’orienten cap a aquells instruments de finançament que millor encaixin i donen suport i acompanyament per a sol·licitar-los.
El Servei d’assessorament financer posa a la disposició de l’estartup un expert que analitzarà a fons les necessitats del projecte i com accedir a les diferents vies per obtenir finançament.
Si el projecte encara no ha arribat aquesta fase de creixement i està en una fase més inicial, la Generalitat de Catalunya també ofereix els serveis d’assessorament de la Xarxa Emprèn, personal expert en la creació d’empreses que ofereix assessorament sobre el finançament que es pot ajustar a les necessitats de cada projecte emprenedor. S’ha de triar entitat i sol·licitar assessorament gratuït.
Les rondes de finançament són un procés que permet que una empresa obtingui nou capital a través d'inversors. Nous socis adquireixen una part del capital social de l'empresa i, per tant, el control d'una part d'aquesta.