Els equips júnior descobriran l’ecosistema d’innovació i emprenedoria català, mentre que els sèniors viatjaran a Lisboa per continuar el desenvolupament dels seus projectes

Els guanyadors de l'iFest 2024, el programa de foment i acompanyament en emprenedoria i innovació adreçat a joves que promou la Generalitat de Catalunya, ja han començat les seves estades de preacceleració.
Concretament, els tres equips que van resultar vencedors de la categoria júnior van iniciar les activitats dijous passat visitant l’entitat de la Xarxa Emprèn ProManresa (Ajuntament de Manresa) i el centre de recerca tecnològic Eurecat. En el programa d’activitats, també s’inclouen altres visites, com les que es faran a les startups Glovo, una de les anomenades “unicorn” establertes a Catalunya, i Lov Ferments, una empresa amb cinc anys de recorregut elaborant kombucha i altres derivats. El darrer dia, els joves també visitaran TechBCN, el pol de startups tecnològiques més important de Barcelona.
A banda de les visites, els equips també participen en una sèrie de mentories, de la mà d'ImpactHub Barcelona, on validar les idees amb les quals van guanyar l’iFest el passat mes de maig. Per acabar, l’estada de preacceleració es tancarà amb un demoday.
Els equips que participaran d’aquest premi són:
• Moodmapper, del Col·legi Claret Barcelona amb la shaker Mercè Fitó Poch. Dona resposta al repte “Quines estratègies innovadores tenim per prevenir els trastorns alimentaris en la població infantil i juvenil?”. Repte plantejat per l’Hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu.
• HiGrass!, de l'Escola Joviat amb el shaker Josep Purtí. Dona resposta al repte “Com es pot reduir l’impacte del canvi climàtic mitjançant la tecnologia?”. Repte plantejat per la Mobile World Capital Barcelona.
• Disfrútame, del Col·legi Claret Barcelona amb la shaker Mercè Fitó Poch. Dona resposta al repte “Com podem crear un gelat saludable que alhora incideixi en la lluita contra el malbaratament alimentari?”. Repte plantejat per Unilever, Frigo.
La setmana que ve serà el torn dels equips guanyadors de la categoria sènior, que s’enlairaran cap a Lisboa, Portugal, per descobrir l’ecosistema emprenedor i d’innovació d’aquesta ciutat, que destaca en especialitats com fintech, salut i tecnologia alimentària.
La seva estada també inclourà visites a entitats claus, com la NOVA School of Business Economics, Startup Lisbon i Portugal Inovação Social. Com no podia ser d’una altra manera, l’objectiu d’aquesta estada és que cadascun dels equips se submergeixi en un procés de validació profund de les seves idees guanyadores a l’iFest.
Els equips que participaran d’aquest premi són:
• Phyisics Stars, de la mà de la Fundació URV. Dona resposta al repte “Com aconseguim que els joves consumeixin ciència en el seu temps de lleure mitjançant l’ús de noves tecnologies i dispositius punters que la facin més atractiva?”. Repte plantejat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.
• Lligams, de les emprenedores Marta Teixidó Vázquez i Anna Teixidó Vázquez. Dona resposta al repte lliure (només per a la Categoria Sènior).
• Festiver, de l'INS Escola del Treball de Lleida amb el shaker Dani Escuer. Dona resposta al repte “Com podem millorar el sistema de transport per als assistents als festivals urbans, reduir les emissions de carboni i alleujar la congestió a les ciutats?”. Repte plantejat per Sónar+D
L’iFest és una iniciativa liderada pels departaments d’Empresa i Treball, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Cultura, Educació, i Recerca i Universitats, que de nou ha posat sobre la taula diversos reptes alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.