Als recursos formatius oferts a través d’aquesta plataforma, cal sumar-hi els 32 tallers realitzats a diferents centres educatius d’arreu de Catalunya

L'iFest Bootcamp, la plataforma de formació intensiva que prepara els joves participants a l’iFest seguint la metodologia design thinking, ha assolit un nou rècord de participació. Més de 820 usuaris s’hi han registrat, el que representa un increment del 15% respecte de l’edició anterior. Aquesta dada encara pot créixer, ja que aquest recurs en línia romandrà obert fins al final d’aquest curs acadèmic per acompanyar els joves en el desenvolupament de les seves idees innovadores. A més, enguany el Bootcamp ha incorporat una nova eina d’avaluació per a cadascun dels mòduls formatius, la qual cosa permet als docents valorar els coneixements adquirits com una activitat més de classe.
A tot això, cal sumar els 32 tallers que s’han dut a terme a diferents centres educatius d’arreu de Catalunya entre els mesos de novembre de 2024 i gener de 2025. Aquests tallers, que també segueixen les fases del design thinking (empatitzar, definir, idear, prototipar i avaluar), són una altra oportunitat perquè els estudiants adquireixin coneixements fonamentals per encarar millor la resolució dels reptes que l’iFest planteja en cada edició. Tot plegat amb l’objectiu de preparar-los perquè presentin solucions disruptives a la competició (la iFest Challenge Competition), que tindrà lloc el mes de maig (les inscripcions es mantenen obertes fins al 3 de març a les 15:00 h).
I és que els reptes que plantegen els sponsors de l’iFest en són el fil conductor. La seva varietat fa que els joves que volen participar en la competició puguin escollir aquell que més s’adapti als seus interessos. A més a més, per als participants de la categoria sènior, el “repte lliure” és l’opció perfecta per competir amb un problema i solució pròpia.
L’iFest és un programa estratègic que vol despertar l’interès dels i les joves vers el món de l’emprenedoria i la innovació i que compta amb l’impuls de cinc departaments del Govern de la Generalitat de Catalunya: Empresa i Treball; Educació i Formació Professional; Recerca i Universitats, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; i Cultura. La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, l’Hospital Vall d’Hebron, el 3Cat, 42 Barcelona de la Fundación Telefónica, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Veritas, Rodalies de Catalunya-Renfe i Barcelona Music Lab són les organitzacions col·laboradores d’aquesta edició.
L’objectiu és que, seguint la metodologia design thinking, els joves participants preparin solucions disruptives per a la competició de reptes (la iFest Challenge Competition), que tindrà lloc el mes maig