52 equips de 17 centres educatius i universitats d’arreu de Catalunya competiran per fer-se un lloc a la gran final del 13 de maig a la sala Paral·lel 62 de Barcelona

La final de la competició de reptes de l’iFest ja és a tocar! El pròxim dimarts 13 de maig és el dia escollit per a la celebració de la Challenge Competition, que tindrà lloc a la sala Paral·lel 62 i comptarà amb la presència dels millors equips i projectes participants en aquesta setena edició.
Fins a 146 equips d’una trentena de centres educatius d’arreu de Catalunya s’han presentat enguany a la competició, que, a partir del plantejament de diversos reptes, promou l’esperit innovador i emprenedor dels joves des d’una perspectiva social i alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. D’entre tots, només 19 equips aconseguiran passar a la final, on competiran per proclamar-se guanyadors de les seves respectives categories i emportar-se el premi: l’acceleració dels seus projectes emprenedors.
Abans, però, tindran lloc les semifinals (els pròxims 9 i 10 d’abril) amb la participació de 52 equips provinents de 17 centres educatius i universitats d’arreu del territori. Se celebraran en línia i s’escollirà un equip per a cada repte i categoria (júnior i sènior). I és que la pedra angular de l’iFest són els reptes, que enguany posen sobre la taula qüestions com el consum ecològic i sostenible, l’ansietat digital, els referents científics o la mobilitat (més informació al següent enllaç).
Per a cadascun dels reptes d’enguany, els centres semifinalistes són els següents:
- Com podem fer més atractiu Veritas per garantir un consum més ecològic i sostenible entre el jovent? (repte plantejat per Veritas).
Centres semifinalistes: Joviat, INS Thos i Codina, Centre d’Estudis Roca, Escola Tècnica de Girona, INS La Pineda i Monlau Formació Professional.
- Com podríem piratejar l’ús de la tecnologia per transformar l’ansietat digital en eines que impulsin el benestar i la creativitat de la joventut? (repte plantejat per 42 Barcelona de la Fundación Telefónica).
Centres semifinalistes: Joviat, Centre d’Estudis Roca, Col·legi Claret, INS Thos i Codina, Monlau Formació Professional i Universitat Autònoma de Barcelona.
- Què podem fer perquè els i les joves vulguin dedicar-se al sector agroalimentari per assegurar el relleu generacional i garantir una producció local, sostenible i de proximitat dels aliments? (repte plantejat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació).
Centres semifinalistes: INS Priorat, Institut Giola, Col·legi Claret i Escola Tècnica de Girona.
- Com podríem reduir o valoritzar els residus generats a 3Cat? (repte plantejat per 3Cat)
Centres semifinalistes: Col·legi Claret, Institut Montilivi, Institut Pedralbes i Escola Tècnica de Girona.
- Com podem crear un mecanisme de comunicació prou efectiu per conscienciar les persones visitants dels nostres centres en el respecte per la natura? (repte plantejat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya).
Centres semifinalistes: INS Thos i Codina, INS La Romànica i Institut Pedralbes.
- Com podem promoure la diversitat en la ciència per oferir referents científics actuals al jovent? (repte plantejat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació).
Centres semifinalistes: Institut Montilivi, Col·legi Claret i Escola Tècnica de Girona.
- Com millorar de forma holística l’abordatge de l’obesitat? (repte plantejat per l’Hospital Vall d’Hebron).
Centres semifinalistes: INS Priorat, Centre d’Estudis Roca, Col·legi Claret, INS La Pineda, Monlau Formació Professional i Institut de Vic.
- Com podem personalitzar l’oferta de mobilitat prèvia i posterior a un festival musical? (repte plantejat per Barcelona Music Lab).
Centres semifinalistes: Col·legi Claret, Centre d’Estudis Roca, Joviat, Institut Montilivi i Escola Tècnica de Girona.
- Com podem reinventar l’interior dels trens de Renfe per crear espais més sostenibles i moderns? (repte plantejat per Rodalies de Catalunya-Renfe).
Centres semifinalistes: Escola Goya, Centre d’Estudis Roca, Institut Alexandre de Riquer, Escola Tècnica de Girona i IES Torre Vicens.
- Repte de lliure elecció per part dels equips de la categoria sènior.
Centres semifinalistes: INS La Pineda i Monlau Formació Professional.
L’iFest ofereix als i les joves un acompanyament en emprenedoria i innovació per promoure’n el talent i fomentar la creació de solucions per a la societat que provenen de la ciència, la tecnologia i la disrupció. Inclou, a més, una formació intensiva focalitzada en la resolució de reptes (Bootcamp), una competició on es trien les millors solucions (Challenge Competition) i una preacceleració per als equips guanyadors (Acceleration).
L’iFest és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya liderada pels departaments d’Empresa i Treball; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Cultura; Educació i Formació Professional; i Recerca i Universitats.
Només 19 equips aconseguiran passar a la final, on competiran per proclamar-se guanyadors de les seves respectives categories i emportar-se el premi: l’acceleració dels seus projectes emprenedors.