Nova jornada del Grup de Treball Dona i Empresa, en l’edició d’enguany 15 de les 30 entitats participants presenten iniciatives inèdites i molt diverses. Durant el pitch es recollirà el feedback de la resta de les entitats i es facilitaran les sinergies mitjançant metodologies de co-creació.

Des del seu plantejament inicial, la iniciativa de Grup de Treball de Dona i Empresa ha tingut una vocació pràctica, orientada als resultats i amb l'objectiu prioritari de generar impacte a través d'iniciatives que arribessin a l'ecosistema.
A cada edició es reprodueix un itinerari que parteix de sessions d'anàlisi de les desigualtats i identificació de bones pràctiques, que afavoreixen el coneixement i el networking entre la diversitat d'entitats que en formen part del grup, per més endavant entrar en la fase de cocreació d'iniciatives en el seny del grup. L'objectiu és activar idees amb recursos i experiències existents, però encara no connectades. És a dir, facilitar sinergies. Però també generar aprenentatges i expertesa de les persones que participen a través de la pròpia pràctica i prototipatge: Learn by Doing.
Aquesta segona fase s'inicia amb un pitch d'iniciatives, fruit del qual s'engegarà un procés de treball en grup, per teixir les aliances i els vincles, entre les diferents persones i organitzacions implicades.
Fruit del pitch de projectes de l'edició 2020-21 en el que es van presentar 10 iniciatives (d'entre 28 entitats) es va prestar suport a les següents iniciatives:
- La xarxa de dones emprenedores de l'Ajuntament de Badalona.
- El programa entrena dona de Dinamig a Olot.
- La sessió d'Aprendre de Business Angels de l'Ajuntament de Manresa.
- El web Dona Emprèn del Servei d'Emprenedoria.
- El Circuit de l'emprenedoria BaixEbre.
- Els breakfast de finançament que promou l'entitat Netmentora.
Cadascú d'aquests projectes s'ha vist beneficiat de la participació en el programa en la seva fase de disseny, com en l'execució i identificació de bones pràctiques.
En paral·lel es van generar manuals i recomanacions per compartir amb l'ecosistema i que serveixen com a checklist a l'hora de posar en marxa projectes similars, així com a sessions de aprofundiment en temàtiques prioritàries per als membres de l'edició 2020-21. Aquestes temàtiques van ser
- La generació de referents.
- L'accés al finançament.
- La inspiració a les nenes.
En l'edició d'enguany 15 de les 30 entitats participants presentaran iniciatives inèdites i molt diverses. Durant el pitch es recollirà el feedback de la resta de les entitats i es facilitaran les sinergies mitjançant metodologies de co-creació.
Les iniciatives que es presentaran en la sessió són:
- Xarxa de dones universitàries de Fundació Gimpera i Bosch, Universitat de Barcelona.
- Gavà és dona emprenedora de l' Ajuntament de Gavà.
- Subvencions per emprenedoria digital femenina de la DG de Societat Digital.
- Programa formatiu per dones a l'esfera UAB de la Fundació Parc de Recerca UAB.
- Jornada de sensibilització "Emprendre en femení" del Consell comarcal del Pallars Jussà.
- Apoderament en Xarxa: dones emprenedores i empresàries de Sabadell de Promoció Econòmica de Sabadell.
- Mentoring per a dones d'Autoocupació.
- Jornades del Talent femení i Xarxa de Dones Emprenedores de l'Ajuntament del Masnou.
- Millora de les mètriques i indicadors de gènere en el finançament i concessió de finançament de l'ICF.
- Iniciativa dones i ruralitat de l'Ajuntament d'Amposta.
- Recull d'experiències de l'IPEP.
- Trobada dona empresària i emprenedora FEM DEO /formació de Creacció.
- Jornades talent femení de PIMEC.
- Impuls dones de la Diputació de Tarragona.
- Millora de la presència de dones als espais de decisió empresarials de la Federació de Cooperatives de treball de Catalunya.
Val la pena subratllar el nombre i la varietat de les iniciatives així com l'alt grau d'implicació de les diferents entitats que participen en la iniciativa i entre les quals es compta amb 6 Direccions Generals de diferents Departaments de la Generalitat de Catalunya implicats transversalment en el procés emprenedor.