ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El cicle vital de l'emprenedor

Idees d'experts   Albert Riba

A Albert Riba, soci d'Inpreneur, no li interessen tant els projectes empresarials com els propis emprenedors. És important ser conscients del nostre cicle vital com a empresaris per poder prevenir les caigudes i assolir els èxits.

L'autor insisteix en el fet de treballar constantment la nostra actitud emprenedora i posar el focus en nosaltres mateixos per no perdre el control o quedar paralitzats. Si agites la teva vida, sentencia, agitaràs el món. Estàs preparat?

12/09/2015

Idees Força

S'ha de treballar l'actitud emprenedora durant to el cicle vital: sols així serem capaços de prevenir les caigudes i divisar els cims.

L'excés d'acció i el no parar de l'emprenedor fa que perdi el control del seu cicle vital i perdi el focus: cal ser conscient del nostre cicle vital per poder-lo gestionar de manera òptima.

L'actitud emprenedora es pot descriure per mitjà de la 'teoria dels ions': visió, passió, acció i solució.

Cal aprendre a parar. Els passos següents són pensar, prioritzar, planificar i produir (les '5 Pes').

Els individus poden ser "mamuts" (no es mouen, sempre es queixen) o "sàpiens" (capten que s'han de renovar, transformar davant l'entorn canviant): seguint aquesta teoria, l'emprenedor ha d'esdevenir un "sàpiens".

Un nou horitzó sempre fa avançar: agita la teva vida i agitaràs el món.

Perfil digital