ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Reflexió estratègica per maximitzar els recursos de l'empresa

Casos d'empresa   Mier Comunicaciones

Mier Comunicaciones és una empresa de referència a nivell internacional en el disseny, la producció i qualificació de productes de ràdio freqüència i microones per satèl·lit. A més, al mercat espanyol, és líder de les xarxes de transmissió de TV.

En el moment en què Mier Comunicaciones volia alinear tota l'organització amb el seu objectiu principal - afrontar amb garanties un futur de creixement assegurant la seva rendibilitat -, l'empresa va decidir participar en el programa FOCUS per reflexionar, definir i començar a implementar la seva estratègia de creixement futur.

Idees Força

Una empresa tecnològica i innovadora, i en un mercat tan dinàmic com el nostre, té la necessitat de redefinir constantment el seu pla estratègic. Per tant, la invitació d'ACCIÓ de participar en el projecte pilot del Programa Focus ha estat per a nosaltres una bona oportunitat de formalitzar aquest procés i estem encantats de haver-lo fet.

El format del Programa Focus està molt ben estructurat: d'una banda, compta amb una part acadèmica en una escola de negocis de prestigi que permet incorporar metodologia de rigor. I, de l'altra, té una part col·lectiva que et permet compartir amb altres empreses el procés de reflexió, fet que enriqueix molt el contingut del programa i fa possible contrastar idees i punts de vista. Per últim, l'assistència individual amb assessors externs d'alta qualitat, et facilita la incorporació de metodologia molt professional, amb la participació dels diferents departaments de l'empresa en aquest procés de reflexió i definició del teu pla estratègic.

L'objectiu de dur a terme una reflexió estratègica és maximitzar els recursos de l'empresa. Qualsevol inversió a l'hora de fer una bona reflexió estratègica té la màxima rendibilitat, ja que és precisament això el que et dóna les claus d'èxit de la teva estratègia i del futur de la teva empresa. En aquest sentit, la proposta d'ACCIÓ és facilitar-te tota una sèrie de recursos per tal de garantir que puguis portar a terme aquest procés de la millor manera possible, depenent del moment pel qual passa la teva empresa.