ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Estudi de mercat sobre el sector de la gent de la tercera edat a Dinamarca

Informes sectorials

El sector de la gent gran està en creixement a Dinamarca, essent un grup poblacional amb característiques habitacionals similars al gruix de la població. L'estat danès disposa d'una sèrie de serveis i ajuts per les persones de la tercera edat, veient-se aquests complementats amb l'oferta del sector provat.

16/05/2008
Estudi de mercat sobre el sector de la gent de la tercera edat

Estudi de mercat sobre el sector de la gent de la tercera edat

El grup de tercera edat (considerats els de més de 65 anys) augmenta a Dinamarca com a la majoria d'Europa, havent-se duplicat de 1900 a 2000. El gener de 2007 conformava un 15% de la població i es preveu que el 2035 siguin un 25%. Dins aquests, la gent gran de procedència no danesa està en augment.

Algunes de les característiques de la població d'aquest segment en relació a l'habitatge serien que la majoria són propietaris d'almenys un immoble, cosa que es dóna menys en l'àrea de Copenhaguen. En aquest sentit és coincident la gent gran amb la resta de la població.

La iniciativa pública de l'ajuda domiciliària o els serveis a domicili és força habitual entre la tercera edat danesa, sent-ne beneficiaris 178.000 persones el 2006. Pel que fa a les pensions de jubilació tenen com a requisit tenir la ciutadania danesa, residir de forma fixa al país i haver-hi viscut almenys tres anys en l'etapa activa.

En relació a l'oferta pública de acolliment i altres, hi ha part dels serveis que estan descentralitzats en les regions i els municipis.

Pàgines relacionades