ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La inversió estrangera a l'àrea de Barcelona i Catalunya

Informes d'anàlisi econòmica

Estudi d'elaboració biennal que analitza l'estat de la inversió estrangera a Barcelona i Catalunya tot considerant el punt de vista de les empreses estrangeres instal·lades a Catalunya. Aquest estudi analitza els factors que les empreses estrangeres valoren a l'hora d'instal·lar-se al territori.

01/11/2009
La inversió estrangera a l'àrea de Bacelona i Catalunya

La inversió estrangera a l'àrea de Bacelona i Catalunya

Aquest estudi destaca els trets diferencials que fan que actualment l’economia catalana sigui un referent mundial a l’hora d’atreure projectes empresarials i fluxos d’inversió estrangera arreu del món. Darrerament ha augmentat la competència per atraure inversions internacionals i Àsia i la riba mediterrània tenen un paper cada vegada més important.

S’aboga per fomentar les aliances local-global i promoure els clústers perquè juguen un paper clau com a generadors de noves activitats econòmiques. També es proposa evitar la fuga de talent i atraure professionals d’arreu del món, així com facilitar l’accés a al capital risc i els ajuts públics.

S’aboga a favor de què l’economia catalana mantingui en actiu els sectors tradicionals (R+D+i, Logística i Distribució) i aposti per les activitats d’alt valor afegit i intensives en coneixement (Biotecnologia, Energies Renovables, les TIC).