ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats internacionals del sector hàbitat - contract

Informes sectorials

Presentació de l'anàlisi d'oportunitats en mercats internacionals per a empreses catalanes del sector hàbitat - contract. Detall de l'evolució competitiva a Catalunya i de les tendències globals al món.

22/06/2016
Oportunitats en mercats internacionals per a empreses catalanes del sector hàbitat - contract

El mercat contract és el conjunt d’empreses demandants i oferents d’activitats orientades al disseny, la fabricació, el subministrament i la instal·lació final d’equipament integral per a construccions d’ús col·lectiu.

Principals conclusions

  • El 42 % de les empreses del sector de l’hàbitat a Catalunya dirigeixen els seus productes al canal contract, un 28 % al canal retail i un 30 % a ambdós canals
  • L’any 2014, França va ser la primera destinació de les exportacions catalanes en el sector hàbitat, mentre que la Xina va ser el principal país d’origen de les importacions
  • La Xina és el principal país receptor de la inversió estrangera catalana en el sector hàbitat per nombre de projectes, capital invertit i llocs de treball creats
  • L’any 2014, el país que va rebre més turisme al món va ser França, seguit d’Estats Units, Espanya i la Xina
  • Les ciutats europees considerades més atractives per invertir en el sector hoteler el 2016 són Londres, Madrid, Barcelona, Amsterdam i París

Oportunitats identificades

Estats Units

Als Estats Units, el mercat del moble i dels materials de construcció és un dels prioritaris gràcies al seu volum de mercat, sent el canal contract la seva principal via de distribució, tant pel volum de vendes per client com per la xifra de negoci total del sector.

Xina

Els principals segments als quals es proveeix el mercat del moble i equipament contract de la Xina són els de l‘hoteleria, la venda al detall (de “masses” i de luxe), immobles, restauració i educació.

Alemanya

A Alemanya, el sector contract és molt competitiu i amb molta presència internacional. Dins d’aquest, el sector del moble té perspectives de creixement importants per la seva transversalitat, que fa que abasti una gamma extensa de productes, així com el de la il·luminació i el del tèxtil-llar.

Regne Unit

L’hoteleria i la restauració representen gairebé el 50 % de la demanda d’aquest mercat.

Índia

El creixement econòmic de l’Índia i les previsions indiquen que l’activitat empresarial augmentarà, amb l’increment conseqüent de la demanda d’oficines i del seu moblament. El turisme també està creixent, per la qual cosa es volen millorar els serveis hotelers fomentant l’expansió de cadenes internacionals i nacionals d’alta gamma i econòmiques, cosa que implica un augment de la demanda d’equipament i materials contract.

França

França és un dels principals productors mundials de mobles i les seves importacions superen en més del doble les exportacions. El disseny i la innovació són clau per escollir material i equipament contract a França.

Mèxic

El mercat contract representa una bona oportunitat a Mèxic, gràcies principalment a la seva posició destacada i creixent com a destinació turística mundial. La majoria de mobles de disseny són importats a causa de la tendència dels darrers anys per apostar pel disseny dels productes i en la poca oferta local en aquest sentit.

Brasil

Durant la darrera dècada, Brasil ha augmentat en més del doble la producció de mobiliari i se situa com un dels principals productors del món. La majoria d’empreses s’orienten al mercat domèstic per tal de satisfer la demanda creixent i hi ha poca importació de mobiliari. És un país que presenta oportunitats en el sector contract, tant pel turisme com pels esdeveniments que acull, per exemple els Jocs Olímpics 2016.

Rússia

En els propers anys hi haurà projectes de gran envergadura a Rússia, com l’edificació d’infraestructures per a la FIFA World Cup 2018 que albergaran 18 ciutats russes i el projecte d’ampliació de l’àrea metropolitana de Moscou, la qual cosa presenta oportunitats per a les empreses per la necessitat de materials i equipament contract.

Itàlia

En els darrers anys, el mercat del moble contract italià ha experimentat un creixement ràpid. L’hoteleria, un dels principals sectors econòmics a Itàlia, representa la meitat del seu mercat, seguida de la venda al detall i l’educació.

Sud-àfrica

La indústria del moble i del processament de fusta és una de les més tradicionals i arrelades a Sud-àfrica i ocupa un percentatge significatiu dels treballadors. Sovint s’utilitza Sud-àfrica com a base per exportar productes a altres països, sobretot del sud d’Àfrica, subsaharians o d’Orient Mitjà.

Presentacions

Serveis relacionats

Pàgines relacionades