ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Esmorzar de finançament: Coinvertint amb Business Angels

Idees d'experts   Òscar Farres

El Fons Europeu d'Inversions (FEI) és una entitat de la Unió Europea creada fa vint anys pel Banc Europeu d'Inversions (BEI), la Comissió Europea i diversos òrgans financers europeus.

El seu objectiu és donar suport a l'emprenedoria i la innovació, així com ampliar la capacitat inversora de les petites i mitjanes empreses i fomentar la coinversió entre inversors privats a escala europea.

En l'esmorzar de finançament de novembre, i aprofitant el context de la Business Angel Week, s'ha comptat amb la presència d'Òscar Farres, director d'Inversions del FEI. A més d'explicar l'activitat que desenvolupa el fons, Farres ha compartit amb els assistents la realitat del mercat dels inversors privats a Europa i un recull de bones pràctiques per a tots els inversors, especialment per als inversors de les xarxes del programa XIP d'ACCIÓ.

Òscar Farres ha centrat l'atenció sobre el European Angels Fund Spain - Fondo Isabel La Católica, un programa gestionat pel FEI i desenvolupat en col·laboració amb Axis. Aquest programa, d'àmbit estatal, proporciona capital a Business Angels i altres inversors no institucionals, amb l'objectiu de finançar empreses innovadores a través de coinversions. Tot i treballar principalment sobre el camp de les TIC i l'e-commerce, el fons està obert a la resta de sectors professionals.