ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Com muntar una startup i no morir en l'intent

Idees d'experts   Steve Blank

Quins són els errors típics que la majoria d'emprenedors cometen a l'hora de crear empreses startup?

Steve Blank, emprenedor d'èxit a Silicon Valley i professor d'emprenedoria a les millors universitats de negocis dels Estats Units, ens dóna consells i recomanacions sobre què fer i què no fer a l'hora de muntar una start-up i no morir en l'intent.

20/06/2011

Idees Força

Principals errors: el tipic error dels emprenedors és creure que ho saben tot sobre el seu futur negoci. Altres errors típics són pensar que un cop llançat el producte es pot canviar sobre la marxa, o que tot el que cal fer per dur a terme el projecte és seguir el pla d’acció.

Gestionar la incertesa: una start-up no és una empresa tradicional amb un model de negoci conegut. No és la versió petita d’una empresa gran, sinó que és un tipus d’empresa diferent que cal gestionar de manera diversa. Una start-up és una organització temporal a la cerca d’un model de negoci repetible i escalable.

Eines específiques de cerca: existeixen algunes eines que ajuden a gestionar aquesta cerca de model de negoci, tals com el Model de Negoci Canvas que permet formular i validar hipòtesis, o el Diagrama de desenvolupament de client que permet descobrir què necessita un client i testar quin producte podrà satisfer aquesta necessitat.

Fets, no hipòtesis: en una start-up cal sortir de l’oficina per validar les hipòtesis contactant amb clients i empreses reals. I cal que aquest exercisi el facin els fundadors en persona, i no els empleats.

Fer de l’error la normalitat: a diferència de les empreses tradicionals, aquesta cerca de model de negoci i proposta de valor demana interioritzar l’error com una part de la normalitat en la gestió. Sense prova i error no hi ha start-up.

Minimum Viable Product: un dels principals errors és desenvolupar un producte molt potent sense haver validat les hipòtesis, cosa que pot porta a la ruïna si el producte no és vàlid. Cal generar el producte a mesura que es creix, sortint en una primera fase amb un producte de mínims que no hipotequi l’evolució financera del projecte en cas que calgui modificar-lo.

Perfil digital

Serveis relacionats

Impulsa la teva idea

Aquest enllaç porta a un altre lloc web: Impulsa la teva idea

No deixis escapar l'oportunitat de crear el teu propi projecte