ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Crowdcube: els estatuts socials regulen les condicions dels socis

Idees d'experts   Oriol Cordón

Crowdcube és una plataforma que posa en contacte directe a empreses que han superat una fase de due diligence (anàlisi fiscal, legal, laboral i comptable de l'empresa) amb inversors de tots els perfils.

Fundada al Regne Unit l'any 2011, des del juliol del 2014 va començar a operar des de Barcelona a l'Estat. Des dels seus inicis, ha finançat 339 empreses, 21 de les quals durant el darrer any i mig a Barcelona, amb una canalització de més de 3 milions d'euros.

Oriol Cordón, cofundador de Crowdcube Spain, va explicar que la seva plataforma utilitza els estatuts socials com a eina per regular a llarg termini la relació entre l'inversor i l'empresa. En aquest sentit, va detallar les clàusules més importants dels estatuts d'una societat: dret d'acompanyament (tag along), dret d'arrossegament (drang along), dividend mínim dels socis sense dret a vot, liquidació preferent dels minoritaris, dividend ordinari, recompra de les participacions i dret d'adquisició preferent.

01/03/2016

Idees Força

  • La plataforma utilitza els estatuts socials per regular les condicions dels socis
  • Habitualment hi ha dos tipus de participacions: amb dret a vot (fundadors i grans inversors) i sense dret a vot (inversors minoritaris sense interès en la gestió diària de l’empresa)
  • La inversió mitjana a la plataforma és de 2.500 € per persona i empresa (petits inversors)

Perfil digital

Presentacions

Crowdcube from Agència per a la Competitivitat de l'empresa - ACCIÓ