ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les 5 Digital Soft Skills per liderar el canvi a la teva empresa

Idees d'experts   Andrés Raya, Associate Dean d'Esade Executive Education

Andrés Raya, Associate Dean d'Esade Executive Education, repassa les habilitats que permetran als líders actuals empènyer els seus equips i empreses cap a un entorn que exigeix la plena digitalització.

12/02/2021

N’hem de ser conscients: tot sols podrem fer poques coses. Fins i tot l’últim dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible fa referència a les aliances com una de les peces bàsiques per impulsar la transformació que requereix el context actual. En aquest entorn, doncs, el lideratge s’ha de transformar per ser més acompanyador, inspirador i font de convenciment. Així ho ha explicat Andrés Raya, Associate Dean d’Esade Executive Education en una sessió per presentar el programa formatiu, amb places limitades, inclòs en el Servei d’innovació estratègica d’ACCIÓ.

“Necessitem un pacte a les organitzacions per realitzar la transformació reunint el poder d’uns i les capacitats dels altres”, resumeix Raya. En un moment on la pandèmia ha estat l’accelerador de l’omnicanalitat mentre, alhora, també ha polaritzat entre els que s’han adaptat al nou context i els que no; és més necessari que mai un lideratge que faciliti la plena transformació digital.

De fet, només el 13% dels líders creuen que les seves organitzacions estan realment preparades per competir en l’era digital. I “el líder pot ser un amplificador o un bloquejador d’aquesta adopció digital”, segons Raya.
Un procés en el qual són clau les soft skills, que “ens permeten acompanyar aquesta transformació digital i perdre el mínim de gent possible pel camí. Normalment hi ha un 20% de resistents, que les soft skills ens ajuden a moure”, assegura el professor d’Esade, que assenyala les 5 soft skills més destacades.

  1. Creativitat: El millor instrument disponible que tenim segueix sent cadascú de nosaltres per si mateix. Les eines tecnològiques ens doten de més capacitats, però treballar elements com la creativitat amplien el nostre radi d’actuació
  2. Persuasió i influència: En un context on hi ha menys jerarquia, la capacitat de persuadir i influir és clau per facilitar el canvi
  3. Col·laboració: Hem d’evolucionar cap a un entorn que promogui l’intercanvi i l’assumpció de responsabilitats
  4. Adaptabilitat: L’aforisme “el que funciona no cal tocar-ho” és fals en un món on, si no et mous, el mercat i la competència et deixaran en fora de joc. L’adaptació constant és imprescindible.
  5. Intel·ligència emocional: Entendre’t a tu mateix, el que passa al teu voltant, les interaccions i les situacions que es produeixen facilita les relacions i millora el rendiment dels treballadors

Vols liderar la transformació de la teva empresa? Apunta’t al Servei d’innovació estratègica i accelera la creació de sistemes d’innovació dins la teva companyia. Aquest servei inclou un programa formatiu amb Esade, amb places limitades, no t’ho perdis!