ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Invertir en emprenedors és invertir en llocs de treball

Idees d'experts   Carles Florensa

Com pensa un inversor privat? Què espera dels emprenedors? Quins són els elements imprescindibles per reeixir en aquest tipus de projectes?

Carles Florensa, membre de la Xarxa d'inversors privats d'ESADE BAN, respon totes les preguntes que permeten fer-se una idea de la realitat de la figura de l'inversor.

15/05/2012

Idees Força

És més fàcil triomfar amb un equip brillant que amb una gran idea. Les idees no s’han d’amagar, s’han de compartir per trobar bons contactes amb qui desenvolupar-les. Només cal protegir bé les realitzacions d’aquestes idees, com fórmules, algoritmes, etc.

Els Business Angels aporten smart money; un valor afegit gràcies al seu networking o la seva experiència i know how que serveix com a mentor o coach de l’emprenedor.

Pels inversors, estar adscrits en una xarxa permet rebre un flux canalitzat de projectes i compartir coneixements i experiències amb altres inversors.

Per convèncer un inversor, l’emprenedor ha de dominar bé la seva presentació oral i oferir un bon sumari executiu.

Invertir en projectes emprenedors té risc, com altres inversions, però permet invertir a crear llocs de treball i generar riquesa pel país.

Perfil digital