ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Claus dels inversors per triar projectes

Idees d'experts   Inversors privats

L'inversor cerca rendibilitat, liquiditat, i controlar el risc. Aquestes són les principals claus que tenen en compte els inversors privats abans d'invertir en un projecte. Els inversors privats Pere Mayol d'Esade BAN i Pep Casas de la Xarxa d'Inversors Privats de l'IESE ens expliquen el procés que segueixen a l'hora d'invertir i què n'esperen dels projectes en què inverteixen.

20/02/2013

Idees Força

No hi ha una fórmula secreta per ser inversor. Cada inversor privat i cada inversió és diferent. L'inversor busca rendibilitat, liquiditat i controlar el risc.

S'inverteix en persones amb experiència i orientació a resultats. L'emprenedor ha de ser capaç de construir un equip compensat i complementari.

Un inversor aposta per l'emprenedor que vol ser "rich" i no "king". L'emprenedor ha de ser capaç de cedir el control, compartir i generar equip.

Les xarxes d'inversors aporten valor als inversors en la selecció de projectes. Els inversors estan formant grups d'interès, que t'ajuden a trobar coinversors. La coinversió és clau per l'èxit del projecte.

Un error dels inversors privats és no fer una previsió a llarg termini. Has de tenir una perspectiva a deu anys vista amb inversions diversificades.

Alguns punts de millora dels emprenedors són: l'obsessió pel producte, menyspreant la resta d'aspectes necessaris per l'expansió de l'empresa, i conèixer les claus del procés d'inversió.

Perfil digital