ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

"Els projectes de bootstrapping atrauen el millor capital humà"

Idees d'experts   Marek Fodor

És possible tirar endavant un projecte emprenedor amb uns recursos limitats? Què fa falta per aconseguir-ho? Marek Fodor, mentor de SeedRocket, cofundador d'Atrapalo.com i Elecciones.es, explica quins són els trets imprescindibles per reeixir a través del bootstrapping o l'autofinançament. Un equip amb talent i una idea amb capacitat d'extendre's són algunes de les característiques necessàries.

20/01/2012

Idees Força

El bootstrapping ens ajuda a fer més per menys.

No totes les empreses poden recórrer al bootstrapping. Cal que la idea sigui de fàcil difusió, amb poc requeriment de capital inicial i sense necessitat d’stock, entre d’altres condicions.

El capital humà és fonamental : ha de cobrir totes les parts del projecte, ha de ser gent alineada i disposada a fer sacrificis econòmics. El bootstrapping elimina la gent que no està disposada a treballar amb escassa remuneració ni llargues jornades.

El bootstrapping s’adapta millor a un equip jove, de gent que encara no té compromisos econòmics.

Tenir molt finançament pot ser perjudicial en alguns projectes: distreu i pot fer obrir massa fronts.

Els avantatges del bootstrapping són la independència que dóna a l’emprenedor, així com la credibilitat i el track-record que demostra quan cal buscar finançament. Un dels inconvenients és la possible pèrdua d’oportunitats.

Perfil digital