ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Turquia, destinació ideal per invertir i clau d'accés a un gran mercat

Idees d'experts   Emir Salim Yüksel

Les reformes estructurals, l'estabilitat política i econòmica, i un sistema financer fort han permès a Turquia esdevenir una potència mundial els últims 10 anys. La seva mà d'obra jove i qualificada, i la seva privilegiada localització geogràfica constitueixen un fort incentiu per invertir-hi i utilitzar el mercat turc com a trampolí per accedir a mercats d'Àfrica, l'Àsia Central i l'Orient Mitjà.

Emir Salim Yüksel, cònsol general de Turquia a Barcelona, repassa les claus del creixement de l'economia turca i els principals atractius per invertir-hi.

07/05/2013

Idees Força

Catalunya i les empreses catalanes juguen un rol principal en les relacions econòmiques entre Espanya i Turquia.

Les reformes estructurals dels últims 10 anys, executades persistentment sense excepció en períodes electorals, han convertit Turquia en una potència mundial.

Les reformes, l'estabilitat política i econòmica, i el sistema financer fort, són els pilars del creixement econòmic que ha arribat a un 5% durant el període 2002-2012.

Un senyal de la creixent confiança internacional en els fonaments de l'economia turca és la ingent inversió directa estrangera, de 100 milions de dòlars en l'última dècada.

Avui Turquia és la sisena economia europea, i el 2050 serà la segona darrere Alemanya segons informes de l'OCDE.

La situació estratègica de Turquia, en la intersecció entre Europa, Orient Mitjà, Àfrica i l'Àsia Central, fa del mercat turc un trampolí per accedir a aquests mercats.

Els 75 milions de població, jove i dinàmica, i les infraestructures creades els últims anys, són un altre argument per a la inversió i l'activitat comercial.

Turquia és una bona destinació per establir-s'hi a llarg termini i estratègicament, no només pensant en l'exportació, sinó també en termes d'inversió productiva.

Perfil digital