ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Informe OME 2007: Prendre part en les xarxes de negocis globals

Articles i altres publicacions

En un món que evoluciona ràpidament, el que val per avui, ja no val per a demà. El mercat demana cada vegada productes més personalitzats, quan no vol participar directament en el seu disseny i creació. En aquest món on el negoci és cada vegada més immaterial, manen la creativitat i la innovació, autèntic valor afegit en una economia mundial que mai no s'atura.

I això passa no només a les economies més avançades del món sinó també, i aquí hi ha la novetat, a les economies emergents, que han pitjat l'accelerador i caminen cap a una convergència imparable amb el primer món. És un primer dibuix de les deu tendències de futur que presenta l'informe anual l'Observatori de Mercats Exteriors (OME) corresponent a l'any 2007.

01/06/2007
Informe anual OME 2007: Un nou mapa de mercats i oportunitats

Informe anual OME 2007: Un nou mapa de mercats i oportunitats

Analitza la intensificació de la globalització i les noves dimensions que genera: la conformació de xarxes globals de producció, l’ampliació d’activitats i serveis traded, els límits de creixement, etc.

Estudia l’expansió de l’activitat i del comerç mundials, els nous vessants de la creixent integració de les economies emergents. Reflexiona sobre si augmenten les desigualtats socials i tecnològiques, el paper de la classe mitjana global o societat low cost...

Examina el paper de Catalunya davant els mercats emergents. Les noves realitats que genera la internacionalització i les mesures que han de prendre les empreses per superar els reptes. Aposta per impulsar la creativitat i la innovació per superar un dels principals desafiaments: la millora del marge extensiu i la qualitat de les exportacions.

Ofereix una sèrie de reflexions realitzades per experts com professors universitaris, membres del Fons Monetari Internacional (FMI), del Banc Mundial i altres entitats com el Deutsche Bank Research, el Centre de Desenvolupament de l’Empresa o la Direcció General de Relacions Exteriors de la Comissió Europea.