ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Next Generation EU - Ajudes corresponents a l'any 2022 per a laboratoris i incubadores de creació i desenvolupament de projectes audiovisuals a celebrar-se en 2022 i 2023

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 08/03/2022  

A qui s'adreça

Empreses

Aquesta nova línia d'ajudes s'ha dissenyat per a impulsar iniciatives orientades a incrementar la professionalització de les fases de creació i desenvolupament de projectes audiovisuals sense límits quant a formats, a través de la innovació en les narratives, l'adquisició d'habilitats emprenedores, la conscienciació sobre la importància de treballar en el màrqueting, promoció i creació d'audiència des de les fases prèvies de la producció i la vertebració de xarxes dins del sector audiovisual.

Unes ajudes que a més promouran que s'aprofitin al màxim les oportunitats dels processos de digitalització, que s'incrementi la coproducció internacional, que s'acceleri la incorporació de més dones i joves a l'activitat del sector per a salvar la bretxa de gènere i generacional i que s'integri un model de desenvolupament sostenible en l'activitat audiovisual.

Beneficiaris

  • Les persones jurídiques amb residència legal o establiment a Espanya en el moment de la percepció efectiva de l'ajuda.
  • Les Comunitats Autònomes i els organismes i entitats d'elles dependents.
  • Les entitats públiques que tinguin la consideració de Corporacions Locals i els organismes i entitats d'elles dependents.

Quantia

La dotació pressupostària per a aquestes ajudes és de 9.000.000 euros, imputables al crèdit disponible en l'aplicació del Programa 330A «Cultura. Mecanisme de Recuperació i Resiliència» de l'Organisme Autònom Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals corresponent als exercicis 2022 i 2023.

L'import màxim d'ajuda que pot concedir-se a cada laboratori i incubadora de creació i desenvolupament de projectes és de 500.000 euros per als dos anys, 2022 i 2023.

Termini

El termini per a la presentació de sol·licituds, acompanyades de la documentació preceptiva assenyalada en l'apartat Vuitè, s'iniciarà el dia 14 de febrer de 2022 i finalitzarà el dia 8 de març de 2022, a les 14 hores, hora peninsular.

Més informació

Accés al tràmit

Referència legal BOE Núm. 3 del 04-01-2022