ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Subvencions per al desenvolupament de projectes audiovisuals

Entitat Departament de Cultura / Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 11/04/2023  

A qui s'adreça

Empreses

Aquestes subvencions tenen per objecte donar suport a projectes audiovisuals, tant llargmetratges cinematogràfics de ficció, documentals o d'animació, com llargmetratges televisius de ficció, documentals per a televisió, sèries d'animació, sèries televisives de ficció, sèries documentals o sèries web de ficció, en la seva fase de desenvolupament.

L'objectiu d'aquesta línia de subvencions és reforçar la capacitat del sector per produir obres audiovisuals de qualitat i amb projecció en diversos mercats internacionals. Un altre propòsit és ajudar les empreses de producció audiovisual a aconseguir finançament i projecció per a un projecte determinat.

Beneficiaris

Poden optar a les subvencions les empreses de producció audiovisual independents que estiguin inscrites al Registre d’empreses audiovisuals de Catalunya o al Registre administratiu d’empreses cinematogràfiques i audiovisuals gestionat per l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) o les d’un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu i amb establiment permanent a l’Estat espanyol.

Quantia

La quantia de la subvenció es determina en funció del tipus de projecte audiovisual:

  • En els llargmetratges cinematogràfics de ficció, documentals, llargmetratges televisius de ficció, documentals per a televisió, sèries documentals o sèries web de ficció, la quantia de la subvenció és d'un màxim del 60% de la despesa que preveu l'empresa productora sol·licitant respecte del pressupost de desenvolupament del projecte, amb un límit de 25.000,00 euros.
  • En les sèries televisives de ficció, la quantia de la subvenció és d'un màxim del 60% de la despesa que preveu l'empresa productora sol·licitant respecte del pressupost de desenvolupament del projecte, amb un límit de 36.000,00 euros.
  • En els llargmetratges cinematogràfics d'animació i en les sèries d'animació, la quantia de la subvenció és d'un màxim del 60% de la despesa que preveu l'empresa productora sol·licitant respecte del pressupost de desenvolupament del projecte, amb un límit de 50.000,00 euros.

Pressupost

La dotació màxima de les subvencions que preveu aquesta convocatòria és d'1.500.000,00 euros.

Termini

El període per presentar sol·licituds és del 21 de març al 11 d'abril de 2023, tots dos inclosos.

Més informació i accés al tràmit

Bases reguladores (document .PDF)

Referència legal Convocatòria - DOGC núm. 8879 Data 21.03.2023

Contacte

Telèfon: 931 163 409

margaritagomez@gencat.cat

Telèfon: 937 935 800

p.bonet@gencat.cat