ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Ajuts destinats a la promoció de les cooperatives d’habitatges en cessió d’ús (HABITATCOOP)

TipusAjut

Estat Fora de termini

Data de finalització 29/05/2023  

A qui s'adreça

Empreses

L’objectiu és el de facilitar la capitalització de les cooperatives d’habitatges en règim d’ús sense ànim de lucre i, d’aquesta manera, potenciar noves fórmules per facilitar l’accés a un habitatge digne i a un preu assequible a l’abast de grans capes poblacionals.

A la vegada, suposa també la consolidació de patrimoni a les mans de les cooperatives que en mantenen la gestió i el control i que són generadores de mercat social per mitjà de les contractacions de serveis bàsics com ara llum, telecomunicacions i assegurances, entre d’altres.

Beneficiaris

Cooperatives d’habitatge que portin a terme promocions d’habitatges en cessió d’ús.

Aquestes cooperatives tenen per objecte promoure un model cooperatiu d’habitatge on viuran els socis i sòcies i desenvolupar el projecte de convivència i la gestió del dia a dia, sigui a través d’un únic projecte o de diversos projectes o promocions d’habitatges.

Quantia

La quantia màxima de cada subvenció serà de 5.000,00 euros per soci usuari o unitat de convivència, amb el límit de 125.000,00 euros per projecte, d'acord amb el pressupost presentat. La resta del cost de l'acció subvencionada anirà a càrrec de l'entitat beneficiària, amb fons propis o amb càrrec a altres fons de finançament.

La quantia de l'ajut pot cobrir fins al 100% del cost total dels projectes.

Pressupost

L'import màxim destinat a la concessió d'aquestes subvencions és d'1.000.000,00 d'euros.

Termini

El termini per presentar el formulari de sol·licitud de subvenció s'inicia a les 9.00 hores del 16 de maig de 2023 i finalitzarà el 29 de maig de 2023 a les 15.00 hores.

Més informació i accés al tràmit

Bases reguladores (document .PDF)

Referència legal Convocatòria - DOGC núm. 8915 Data 15.05.2023

Contacte

Telèfon: 934 849 500