Què has de saber?
Concessió de subvencions per a projectes d'innovació oberta i disruptiva que inclou les següents línies:
- Línia 1. Projectes d'ideació i desenvolupament de noves iniciatives disruptives.
- Línia 2. Projectes de desenvolupament d'empreses emergents (start-up) per a la realització de proves pilot conjuntament amb una entitat col·laboradora.
- Línia 3. Projectes de desenvolupament d'empreses emergents (start-up) per a la realització de proves pilot per a projectes de canvi climàtic conjuntament amb una entitat col·laboradora.
Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.
Línia 1. Projectes d'ideació i desenvolupament de noves iniciatives disruptives, podran ser beneficiàries:
- Les empreses amb establiment operatiu a Catalunya de com a mínim 5 anys de vida a data de la sol·licitud de l'ajut.
Línia 2. Projectes de desenvolupament d'empreses emergents (start-up) per a la realització de proves pilot conjuntament amb una entitat col·laboradora, podran ser beneficiàries:
- Les empreses emergents (start-up) amb tecnologia pròpia i establiment operatiu a Catalunya que s'hagin constituït, com a màxim, 10 anys abans de la data de presentació de la sol·licitud de l'ajut.
Línia 3. Projectes de desenvolupament d'empreses emergents (start-up) per a la realització de proves pilot per a projectes de canvi climàtic conjuntament amb una entitat col·laboradora:
- Les empreses emergents (start-up) amb tecnologia pròpia i establiment operatiu a Catalunya que s’hagin constituït, com a màxim, 10 anys abans de la data de presentació de la sol·licitud de l’ajut.
El termini de presentació de sol·licituds anirà des de les 09:00 hores del dia 4 de juliol, fins a les 14:00 hores del dia 30 de juliol de 2024.
- Memòria tècnica del projecte.
- Pressupost complet i detallat del projecte.
- Declaració de minimis.
- En el cas de projectes de desenvolupament d'empreses emergents (start-up) per la realització de proves pilot, definits a l'annex 3 de les bases, i en el cas de projectes de desenvolupament d'empreses emergents (start-up) per a la realització de proves pilot per projectes de canvi climàtic conjuntament amb una entitat col·laboradora, definits a l'annex 4, carta de col·laboració entre l'empresa sol·licitant i l'entitat col·laboradora signat electrònicament (model disponible dins la memòria tècnica).
Documents
Projectes d'ideació i desenvolupament de noves iniciatives disruptives que donin resposta als reptes de l'empresa
Poden ser beneficiàries les empreses amb establiment operatiu a Catalunya de com a mínim 5 anys de vida a data de la sol·licitud de l'ajut. Com a data de constitució de l'empresa, es considerarà la data d'inscripció de l'empresa al Registre Mercantil o registre anàleg.
Als efectes d'aquestes bases s'entén com a empresa aquella entitat que exerceixi una activitat econòmica i que estigui constituïda segons alguna de les formes jurídiques següents: societat de responsabilitat limitada, societat anònima, societat laboral i societat cooperativa.
Projectes de desenvolupament d'empreses emergents (start-up) per a la realització de proves pilot conjuntament amb una entitat col·laboradora amb l'objectiu de validar iniciatives disruptives en el mercat.
Poden ser beneficiaries les empreses emergents (start-up) tecnològiques amb tecnologia pròpia i establiment operatiu a Catalunya que compleixin els requisits següents:
- Que s'hagin constituït, comptat a partir de la data d'inscripció de l'empresa al Registre Mercantil (o registre anàleg), com a mínim 1 dia abans de la publicació de la corresponent convocatòria al DOGC.
- Que s'hagin constituït, comptat a partir de la data d'inscripció de l'empresa al Registre Mercantil (o registre anàleg), com a màxim, 10 anys abans de la data de presentació de la sol·licitud de l'ajut.
- Que tinguin personalitat jurídica pròpia, independent de la dels seus socis fundadors.
Projectes de desenvolupament d'empreses emergents (start-up) per a la realització de proves pilot conjuntament amb una entitat col·laboradora que la finalitat dels quals sigui l'adaptació i/o mitigació del canvi climàtic.
Poden ser beneficiaries les empreses emergents (start-up) tecnològiques amb tecnologia pròpia i establiment operatiu a Catalunya que compleixin els requisits següents:
- Que s'hagin constituït, comptat a partir de la data d'inscripció de l'empresa al Registre Mercantil (o registre anàleg), com a mínim 1 dia abans de la publicació de la corresponent convocatòria al DOGC.
- Que s'hagin constituït, comptat a partir de la data d'inscripció de l'empresa al Registre Mercantil (o registre anàleg), com a màxim, 10 anys abans de la data de presentació de la sol·licitud de l'ajut.
- Que tinguin personalitat jurídica pròpia, independent de la dels seus socis fundadors.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar
Terminis
Del 04/07/2024 al 30/07/2024Aquest tràmit només es pot fer per internet.
Cal que signeu el formulari principal amb un certificat digital de:
- Certificat de representació de persona jurídica.
-
Segon pas
Consulta l'estat de l'expedient
Podeu consultar l’estat del tràmit:
Podeu consultar l’estat del tràmit:
- A Canal Empresa (amb certificat digital).
- Al telèfon 012 (amb l’identificador del tràmit i el DNI/NIF).
-
Tercer pas
Rebre resposta de l'Administració
Com puc saber si l’Administració ha rebut la meva sol·licitud?
Com puc saber si l’Administració ha rebut la meva sol·licitud?
En fer la sol·licitud, rebreu un acusament de rebuda amb un número que us servirà per identificar el tràmit iniciat.
Un cop l'Administració efectua el control de les dades rebudes, rebreu la resposta de l'Administració a través del portal de tràmits Gencat.Per quin canal rebré els requeriments de documentació per completar el meu expedient?
A través del correu electrònic indicat, rebreu un missatge informant-vos que heu d'accedir a la vostra carpeta de tràmits Gencat, per consultar una actualització del seu expedient. Amb el certificat digital es pot consultar l'estat del vostre tràmit a través de La meva carpeta. En el termini de 10 dies hàbils comptats a partir de l’endemà de la publicació de la notificació al Tauler electrònic, l’entitat haurà de presentar tota la documentació que es requereix, sinó ho fa s’entendrà que desisteix la seva petició.
Quin és el termini per rebre la resolució d’atorgament?
El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la serà de sis mesos a comptar des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. En el cas que l’òrgan competent no dicti i notifiqui la resolució en el termini de sis mesos esmentat, s’entendrà que la sol·licitud s’ha desestimat d’acord amb l’article 54.2.e) de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.
La resolució, amb indicació de la quantia de l'ajut atorgat es publicarà al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya sens perjudici que pugui utilitzar addicionalment altres mitjans electrònics. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.
Contra la resolució de concessió o de denegació dels ajuts, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs potestatiu de reposició davant el/la conseller/a delegat/da d’ACCIÓ en el termini d’un mes, a comptar de l’endemà de la seva notificació, d’acord amb el preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, de 1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, i l’article 77 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; o directament recurs contenciós administratiu davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos, a comptar de l’endemà de la seva notificació, de conformitat amb l’article 46 i l’article 10 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.