Què has de saber?
Aquest tràmit el podràn sol·licitar les persones afectades per la talidomida i forma part de les actuacions que s'estan duent a terme per donar compliment a la proposició no de llei sobre la protecció de les persones afectades per la talidomida, aprovada pel Congrés dels Diputats en data 24 de novembre de 2016.
Tràmit tancat
El període de sol·licituds es va ampliar a les persones afectades nascudes entre els anys 1950 a 1985
El CatSalut rep i revisa les sol·licituds d’avaluació, i les tramet a la unitat Diagnòstica de l’HUVH.
A la ciutadania
El termini de presentació de sol·licituds d'avaluació mèdica per identificar possible afectat d'embriopatia per talidomida ha finalitzat.
No hi ha taxes associades a aquest tràmit
Sol·licitud de l'avaluació
Les revisions es realitzaran a la Unitat Diagnòstica: unitat de genètica clínica i molecular de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH).
En el moment que es concerta la cita se’ls informa sobre les proves i documentació que han de portar el dia de la visita (la informació se’ls hi proporciona en la mateixa trucada telefònica o posteriorment via correu electrònic).
Inici de visites: Per tal d’iniciar el procediment de programació de visites, i on cop s’ha rebut la confirmació de recepció de la sol·licitud d’avaluació per part del CatSalut.
L'avaluació de les persones sol·licitants la fan un equip multidisciplinari en la unitat diagnòstica de l’HUVH.
Visites:
o L’avaluació complerta suposarà un mínim de 3 visites:
- 1a visita. Informació sobre el procediment, consentiment informat, anamnesis, anàlisi genealògic, examen clínic. Durada aproximada de 2h.
- 2a visita. Realització de proves complementaries segons necessitats identificades: estudi genètic, ecocardiograma, ecografia abdominal, avaluació oftalmològica, avaluació ORL, etc. Es vetllarà, en la mesura de lo possible, per concentrar les proves en un dia.
- 3a visita. Sinó cal realitzar altres visites, es preparará Informació preliminar dels resultats de l’avaluació.
o Les visites seran sempre en dijous o en divendres.
o Data inici divendres 23 de març del 2018.
Totes les persones amb l'informe de la unitat diagnòstica de l'HUVH hauràn de realitzar les accions previstes per a totes les CA liderades per MSSSI i isciii: http://talidomida.isciii.es/
Protocol d’avaluació comú emès per un Comitè científic del MSSSI, i en base a les recomanacions emeses per experts de l’OMS https://www.msssi.gob.es/gabinete/notasPrensa.do?id=4271
El 4 de juliol es va fer una modificació de Ley de Presupuestos Generales del Estado 2018 que impacta en aquest programa.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar l'avaluació
Tràmit tancat.
Terminis
Del 24/11/2016 al 18/06/2025Tràmit tancat.
-
Segon pas
Rebre la resposta de l’Administració
La persona rebrà una resposta de l’Administració amb el vist i plau per a posar-se en contacte amb la Unitat Diagnòstica de Catalunya.
La persona rebrà una resposta de l’Administració amb el vist i plau per a posar-se en contacte amb la Unitat Diagnòstica de Catalunya.
-
Tercer pas
Rebre la resposta de la Unitat Diagnòstica
La Unitat Diagnòstica a Catalunya és l’Hospital Universitari Vall d’Hebron:
La Unitat Diagnòstica a Catalunya és l’Hospital Universitari Vall d’Hebron:
Programa Talidomida
Àrea de Genètica Clínica i Molecular
Hospital Universitari Vall d’Hebron
Passeig de la Vall d’Hebron, 119-129 | 08035 Barcelona |
L’avaluació de les sol·licituds es farà per un equip multidisciplinari, sota la direcció del director de l’àrea Àrea de Genètica Clínica i Molecular, el Dr. Eduardo Tizzano.
Per tal d’iniciar el procediment de programació de visites, i un cop s’ha obtingut el vistiplau de l’administració, s’ha d’escriure un correu electrònic a l’adreça programatalidomida@vallhebron.cat, o trucar al telèfon 934 893 000 (Ext. 8229) en horari de dilluns a dijous de 9-14h.