Què has de saber?
Un ajut reemborsable en forma de préstec i un ajut no reemborsable.
Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.
Les startups sol·licitants han de ser microempreses o pimes, amb el principal centre operatiu a Catalunya, tenir una antiguitat entre 6 mesos i 3 anys, i han de desenvolupar tecnologies profundes (Deep Tech). Aquestes empreses hauran d’haver formalitzat una ronda de finançament amb àngels inversors o fons de capital risc els últims 6 mesos.
A efectes d’aquesta línia es consideraran que són empreses emergents Deep Tech o de tecnologia profunda aquelles amb una base tecnològica i científica pròpia, sòlida i demostrable, amb solucions transformadores davant dels desafiaments globals i ajuden a assolir els ODS de l'ONU.
La Deep Tech inclou innovacions en biologia, química, física, matemàtiques, enginyeria, maquinari i programari, basades en nous coneixements científics i avenços tecnològics punters, i comporten un alt risc tecnològic i de mercat.
També podran ser beneficiàries les empreses que complien els requisits anteriors en el període que va des de l'endemà del tancament de la convocatòria anterior d'aquests ajuts fins al dia anterior de l'obertura d’aquesta convocatòria.
Des de les 09:00 hores del 23 d'abril de 2024 fins a les 14:00 hores del dia 7 de novembre de 2024.
- Pla d’empresa o “deck” que contingui com a mínim la següent informació de l’empresa: propòsit, solució: producte o servei desenvolupat, tecnologia en la que està basada el producte o servei, model de negoci, anàlisi de la competència, equip fundador, properes fites tecnològiques i de negoci a assolir per la companyia, projeccions financeres a 5 anys, estructuració de la ronda de finançament formalitzada. El document també ha de contenir una explicació sobre com el producte o servei que ofereix la beneficiària podrà resoldre un o diversos dels reptes definits als objectius de desenvolupament sostenible (ODS).
- Pressupost complet i detallat de les despeses i inversions necessàries per portar a terme el projecte de creixement de l’empresa.
- Detall de la distribució del capital amb els noms dels inversors i percentatges de participació, totalment diluït (fully diluted).
- Currículm vitae (CV) dels fundadors de la beneficiària.
- Comptes anuals (balanç i compte de pèrdues i guanys) presentats al Registre Mercantil o informe d'Auditoria si l'empresa està auditada, dels 2 darrers exercicis tancats, si se’n disposa, i tancament comptable més proper a la sol·licitud, com a màxim de l’últim trimestre natural anterior.
- Informe de tota auditoria, inspecció o revisió (due diligence) realitzada a la beneficiària, ja sigui legal, fiscal, tecnològica o financera, si se’n disposa.
- Detall del deute de l’empresa.
- Ampliació de capital presentada al Registre Mercantil o bé contracte del préstec participatiu formalitzat acreditatiu de la ronda de finançament esmentada a la base 2.1 b).
- Informació sobre els inversors que acrediti el compliment dels requisits establerts a la base 2.1.b) d’aquest annex.
- En el cas d’ajuts d’un import superior a 30.000 euros:
- En el cas de les empreses que, d’acord amb la normativa comptable, puguin presentar compte de pèrdues i guanys abreujat, declaració responsable signada amb certificat digital pel representant legal acreditant el compliment dels terminis legals de pagament.
- En el cas d’aquelles entitats que no puguin presentar compte de pèrdues i guanys abreujat, s’haurà d’acreditar el compliment dels terminis legals de pagament mitjançant certificació, emesa per un auditor inscrit al Registre Oficial d’Auditors de Comptes, que tindrà en compte el termini efectiu dels pagaments de l’entitat amb independència de qualsevol finançament pel cobrament anticipat de l’empresa proveïdora.
Ser una petites i mitjanes empreses emergents (start-up) que desenvolupin tecnologies considerades profundes (deep tech) que tinguin el seu centre operatiu principal a Catalunya i que hagin formalitzat una ronda de finançament, complint els requisits següents:
- Pel que fa a petites i mitjanes empreses emergents (start-up) que desenvolupin tecnologies considerades profundes (deep tech):
- Que estiguin constituïdes amb alguna de les formes jurídiques següents: societat de responsabilitat limitada, societat anònima.
- Que s'hagin constituït, comptat a partir de la data d'inscripció de l'empresa al Registre Mercantil, com a mínim 6 mesos abans de la publicació de la corresponent convocatòria al DOGC.
- Que s'hagin constituït, comptat a partir de la data d'inscripció de l'empresa al Registre Mercantil, com a màxim, 36 mesos abans de la data de presentació de la sol·licitud de l'ajut en forma de préstec.
- Que l'equip fundador de l'empresa siguin emprenedors amb una participació individual mínima del 10%, i que mantingui una participació no inferior al 51% del capital social, incloent els drets de participació imaginaris o les participacions fictícies (phantom shares) i l’exercici d’opcions o altres drets que permetin adquirir participacions socials (totalment diluït o “fully diluted”).
- Que l’equip fundador treballi amb dedicació exclusiva i a temps complet en l’empresa.
- Que no cotitzin en un mercat de valors regulat.
- Que no hagin distribuït dividends des de la seva constitució.
- Que no hagin estat fruit d’un projecte de concentració empresarial.
- Estar en situació censal d’alta a l’Agència Tributària que acrediti la realització d’activitat econòmica a data de la sol·licitud.
- Pel que fa a la ronda de finançament:
- Haver formalitzat una ronda de finançament, per part d’inversors privats o fons de capital risc, mitjançant un instrument de capital i/o préstec participatiu i/o nota convertible, desemborsada en els 6 mesos anteriors a la data de presentació de la sol·licitud de l’ajut.
- La ronda de finançament ha de ser d’un mínim de 75.000 euros per part d’un o més inversors privats o fons de capital risc, i la inversió mínima per part de cada un dels inversors privats o fons de capital risc ha de ser d’un mínim de 20.000 euros.
- Els inversors privats/fons de capital risc no han d’haver invertit amb anterioritat en l’empresa i cal demostrar la seva experiència inversora en tecnologies considerades profundes (deep tech) mitjançant l’acreditació de la realització de dues inversions de com a mínim 20.000,00 euros cadascuna en el cas d’inversors privats, i de dues inversions de com a mínim 200.000,00 euros cadascuna en el cas de fons de capital risc, en empreses que desenvolupen projectes deep tech.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar
Terminis
Del 23/04/2024 al 07/11/2024Aquest tràmit només es pot fer per internet.
Cal que signeu el formulari principal amb un certificat digital de:
- Certificat de representació de persona jurídica.
-
Segon pas
Consulta l'estat de l'expedient
Podeu consultar l’estat del tràmit:
Podeu consultar l’estat del tràmit:
- A Canal Empresa(amb certificat digital).
- Al telèfon012 (amb l’identificador del tràmit i el DNI/NIF).
-
Tercer pas
Rebre resposta de l'Administració
Com puc saber si l’Administració ha rebut la meva sol·licitud?
Com puc saber si l’Administració ha rebut la meva sol·licitud?
En fer la sol·licitud, rebreu un acusament de rebuda amb un número que us servirà per identificar el tràmit iniciat.
Un cop l’Administració efectua el control de les dades rebudes, rebreu la resposta de l’Administració a través del portal de tràmits Gencat.Per quin canal rebré els requeriments de documentació per completar el meu expedient?
A través del correu electrònic indicat ( correu de notificació) , rebreu un missatge informant-vos que heu d’accedir, amb certificat digital, a la vostra carpeta de tràmits gencat, per consultar una actualització del seu expedient. En la vostra carpeta de tràmit gencat, únicament s’indica que el tràmit ha canviat l’estat. Per consultar el requeriment heu d’anar al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya En el termini de 10 dies hàbils, comptats a partir de l’endemà de la publicació de la notificació al Tauler electrònic, l’entitat haurà de presentar tota la documentació que es requereix, sinó ho fa s’entendrà que desisteix la seva petició.
Quin és el termini per rebre la resolució d’atorgament?
El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la serà de sis mesos a comptar des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. En el cas que l’òrgan competent no dicti i notifiqui la resolució en el termini de sis mesos esmentat, s’entendrà que la sol·licitud s’ha desestimat d’acord amb l’article 54.2.e) de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.
La resolució, amb indicació de la quantia de l'ajut atorgat es publicarà al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya sens perjudici que pugui utilitzar addicionalment altres mitjans electrònics. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.
Contra la resolució de concessió o de denegació dels ajuts, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs potestatiu de reposició davant el/la conseller/a delegat/da d’ACCIÓ en el termini d’un mes, a comptar de l’endemà de la seva notificació, d’acord amb el preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, de 1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, i l’article 77 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; o directament recurs contenciós administratiu davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos, a comptar de l’endemà de la seva notificació, de conformitat amb l’article 46 i l’article 10 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa