Què has de saber?
L'objecte d'aquesta línia de subvencions és donar suport a programes concertats de desenvolupament impulsats per organitzacions no governamentals de desenvolupament (ONGDs) amb implantació a Catalunya i/o per universitats públiques catalanes i/o centres de recerca públics catalans adscrits a aquestes (entitats, en endavant) en iniciatives estratègiques de caràcter pluriennal. Els programes s’han de desenvolupar en determinats països receptors d'ajut oficial al desenvolupament (AOD) a través de les entitats sòcies locals que integrin l'EGiBDH i han de respondre als objectius estratègics prioritzats en el Pla director en actuacions de desenvolupament que contribueixin a millorar la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19.
Aquest tràmit només es pot fer per Internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.
Poden accedir a la condició de beneficiàries de les subvencions, a l'empara d’aquesta convocatòria, les entitats següents:
a) Les organitzacions no governamentals de desenvolupament (ONGD): associacions, fundacions o cooperatives sense ànim de lucre.
b) Les universitats públiques catalanes i centres de recerca públics catalans adscrits a aquestes.
c) Les agrupacions de persones jurídiques (dels apartats a) i/o b) sense personalitat jurídica diferenciada.
El termini per presentar la sol·licitud de subvenció és del 22 de juliol al 14 de setembre, ambdós inclosos.
La documentació a presentar juntament amb la sol·licitud de subvenció és l’establerta en la base general 10.1 i disponible a Tràmits gencat (tramits.gencat.cat).
Bases generals: 10.1 A les sol·licituds, emplenades d'acord amb el model normalitzat, s'hi ha d'adjuntar la documentació que s'estableix a continuació i la que prevegin les bases específiques de cada convocatòria:
- Avantprograma narratiu (segons el model normalitzat).
- Pressupost complet de l’avantprograma (segons el model normalitzat).
- Matriu de planificació i cronograma (segons el model normalitzat).
- Si escau, quan l’avantprograma es realitzi amb agrupacions d'entitats, document d'identificació de les entitats agrupades (segons el model normalitzat). En el supòsit que no s'aporti, no es respecti el format i/o no estigui complet, es valorarà l’avantprograma com a presentat a títol individual.
Documents
Certificació respecte les despeses generades per titulars de drets i/o responsabilitats
Declaració responsable de devolució voluntària de la subvenció
Payment of collective expenses and travels costs
Certification concerning the expenses generated by rights and/or responsabilities holders
Liquidation d’indeminités et de frais de déplacement
Liquidation d’indeminités et de frais de déplacement collectifs
Attestation concernant les dépenses générées per les titulaires de droits et/ou de responsabilités
Déclaration responsable de remboursement volontaire de la subvention
1. Requisits de les entitats beneficiàries.
No esmenables:
Bases generals 3.1 Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions, les entitats sol·licitants han de complir els requisits i les condicions generals que estableix l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; els establerts a l'apartat 4 de l'annex de l'Acord GOV/85/2016, de 28 de juny, de modificació de l'Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, i se n'aprova el text íntegre, i que consten incorporades en l'imprès de sol·licitud, així com els que es prevegin a les bases específiques corresponents.
L'acreditació dels requisits es farà mitjançant declaracions responsables que s'incorporaran al formulari normalitzat, o bé d'ofici en els casos en què l'Administració disposi dels mitjans de comprovació.
Requisits de les entitats beneficiàries
A més dels requisits establerts en la base general 3, les entitats sol·licitants han d'acreditar els requisits següents:
Bases específiques 3.1 En el supòsit d’ONGD:
- Estar inscrita en el Registre d'organitzacions no governamentals per al desenvolupament que preveu la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament, gestionat per l'ACCD, o en el Registre d'organitzacions no governamentals de desenvolupament adscrit a l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID). La inscripció en el Registre s'ha d'haver produït, com a molt tard, en la data de la publicació de la convocatòria corresponent al DOGC. L'ACCD comprovarà d'ofici la inscripció en el Registre d'ONGD i en el Registre de l'AECID.
- Complir acumulativament amb els requisits d'arrelament a Catalunya següents:
- Tenir seu social o delegació permanent a Catalunya inscrita en el registre oficial corresponent.
- Comptar amb base social (persones associades, voluntariat o assimilable) de l'ONGD a Catalunya: s'ha de poder acreditar un nombre mínim de vint-i-cinc (25) persones entre totes aquestes categories.
- L'entitat beneficiària ha d'executar el pressupost de la subvenció, i així ha de constar en el pressupost. En cas de presentació del projecte en agrupació, si a l'apartat corresponent del pressupost no consta l'import desglossat que executa cada entitat agrupada de la subvenció sol·licitada a l'ACCD, es considerarà incompliment del requisit i no serà considerat el projecte presentat en agrupació amb aquella entitat de la qual no consti que executa el pressupost de la subvenció. Si no consta que l'entitat líder executa part del pressupost, el projecte serà inadmès. En cas de discrepància entre la quantitat executada informada al document de sol·licitud i la quantitat executada que consta en el pressupost, prevaldrà aquesta última.
Bases específiques 3.2. En el supòsit d' universitats públiques catalanes i/o centres de recerca públics catalans adscrits a aquestes:
- No tenir afany de lucre.
- Tenir seu social o delegació amb establiment permanent en territori català.
- El centre de recerca públic català adscrit a una universitat pública catalana no ha de tenir personalitat jurídica diferenciada (NIF) de la universitat a la qual s’adscriu.
- L'entitat beneficiària ha d'executar el pressupost de la subvenció, i així ha de constar en el pressupost. En cas de presentació del projecte en agrupació, si a l'apartat corresponent del pressupost no consta l'import desglossat que executa cada entitat agrupada de la subvenció sol·licitada a l'ACCD, es considerarà incompliment del requisit i no es considerarà el projecte presentat en agrupació amb aquella entitat de la qual no consti que executa el pressupost de la subvenció. Si no consta que l'entitat líder executa part del pressupost, el projecte serà inadmès. En cas de discrepància entre la quantitat executada informada al document de sol·licitud i la quantitat executada que consta en el pressupost, prevaldrà aquesta última.
Bases específiques 3.3 L'incompliment i/o la manca de resposta en el formulari de qualsevol dels requisits establerts en aquesta base (3.1 i 3.2) tenen la consideració de no esmenables i, per tant, comporten la inadmissió de la sol·licitud, prèvia resolució que així ho declari.
Les declaracions responsables estaran incloses en el formulari de sol·licitud de subvenció i seran les establertes en les bases generals 10.7 i 10.8, així com les següents:
Bases específiques 7.1 En relació amb les ONGD:
- Declaració responsable conforme l'entitat compta amb una base social (persones associades, voluntariat o assimilable) de l'ONGD a Catalunya amb un nombre mínim de 25 persones entre totes aquestes categories.
- Declaració responsable de complir amb les disposicions previstes a l'Estatut dels cooperants i, especialment, els drets previstos per als i les cooperants, segons es defineix a l'article 2 del Reial decret 519/2006, de 28 d'abril, pel qual es regula l'Estatut dels cooperants.
- Declaració responsable relativa a l'IVA que declara l'entitat beneficiària.
- Si escau, perquè hi ha persones de l'entitat que desenvolupen activitats que impliquen contacte habitual amb menors, no haver estat condemnades per sentència ferma per cap delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, i que, en cas que canviï alguna persona adscrita al projecte, l'entitat es compromet a fer la comprovació oportuna pel que fa al cas.
- Si escau, perquè la persona beneficiària està inclosa en l'àmbit subjectiu de l'article 96 bis del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, cal acreditar haver tramès tota la informació que ha de contenir el Registre de subvencions i ajuts de Catalunya amb relació a les subvencions i els ajuts que hagi concedit.
- Complir el que estableixen els articles 33 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, respecte dels centres laborals, i en les empreses que tinguin establiments oberts al públic a Catalunya, complir amb els requisits que estableixen els articles 32.1 i 32.3 de la Llei esmentada.
Bases específiques: 7.2 En relació amb les universitats públiques catalanes i centres de recerca públics catalans adscrits a aquestes:
- Declaració responsable de complir amb les disposicions previstes a l'Estatut dels cooperants i, especialment, els drets previstos per als i les cooperants, segons es defineix a l'article 2 del Reial decret 519/2006, de 28 d'abril, pel qual es regula l'Estatut dels cooperants.
- Declaració responsable relativa a l'IVA que declara l'entitat beneficiària.
- Si escau, perquè hi ha persones de l'entitat que desenvolupen activitats que impliquen contacte habitual amb menors, no haver estat condemnades per sentència ferma per cap delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, i que, en cas que canviï alguna persona adscrita al projecte, l'entitat es compromet a fer la comprovació oportuna pel que fa al cas.
- Si escau, perquè la persona beneficiària està inclosa en l'àmbit subjectiu de l'article 96 bis del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, cal acreditar haver tramès tota la informació que ha de contenir el Registre de subvencions i ajuts de Catalunya amb relació a les subvencions i els ajuts que hagi concedit.
Bases generals: 10.7 L'imprès de sol·licitud inclourà declaracions responsables sobre els aspectes que es detallen a continuació, així com les establertes en les bases específiques corresponents, i que la persona sol·licitant (entitat principal i/o agrupada, si escau) ratifica mitjançant la signatura de la sol·licitud:
- No estar sotmesa a les causes que impedeixen adquirir la condició de persona beneficiària que estableix l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
- En el cas de rebre aportacions d'altres administracions o entitats públiques o privades per a la mateixa finalitat, declaració fent constar la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda, o bé declaració responsable que ni l'entitat ni cap òrgan que en depengui no han demanat o obtingut subvencions o ajuts per a la mateixa finalitat de cap organisme de les administracions públiques ni de cap entitat privada.
- Si l'activitat objecte de la subvenció comporta l'ús d'elements susceptibles de generar drets d'autor, declaració conforme es compleix la normativa sobre propietat intel·lectual.
- En el cas que la suma de l'import sol·licitat per a totes les línies de subvencions sigui superior a 10.000 euros, les entitats sol·licitants hauran de declarar les retribucions dels seus òrgans de direcció o administració, d'acord amb el que estableix la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i el Decret 8/2021, de 9 de febrer, sobre la transparència i el dret d'accés a la informació pública. La declaració ha de ser de forma individual, amb indicació de cada càrrec directiu, i no de tot el personal directiu de manera global. Aquesta declaració responsable també s'ha de presentar en el cas que el personal directiu, o part d'aquest, no percebi cap retribució, indicant aquesta circumstància.
- Declaració que les persones sol·licitants de les subvencions s'adhereixen al codi ètic que figura com a annex 2 i com a annex a l'Acord GOV/85/2016, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació del model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic (DOGC núm. 7152, de 30.6.2016) i al codi ètic dels actors de cooperació beneficiaris de les subvencions atorgades per l'ACCD, que figura a l'annex 3.
- No haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries perquè hagin exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere.
- Declaració de compliment de les altres obligacions que estableixin les bases específiques en atenció a les entitats beneficiàries sol·licitants.
Bases generals: 10.8 A més, en el supòsit d'entitats que tinguin seu o delegació amb establiment permanent a Catalunya, l'imprès de sol·licitud inclourà les declaracions responsables següents:
- En el cas de centres amb 50 o més treballadors, que compleix amb la quota legal de reserva de llocs de treball en la plantilla de l'empresa prevista a l'article 42.1 del text refós de la Llei general de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o amb les mesures alternatives de caràcter excepcional previstes pel Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i pel Decret 86/2015, de 2 de juny.
- En el cas de centres amb plantilla igual o superior a 25 persones, pel que fa a prevenció i detecció de casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, que compleix la normativa aprovada per la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, indicant els mitjans per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i per intervenir-hi als seus centres de treball, d'acord amb els agents socials, de conformitat amb la Llei 5/2008, de 24 d'abril.
- Aplicar un pla d'igualtat d'acord amb allò que estableix l'article 45 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva entre homes i dones. Les entitats no obligades a disposar de pla d'igualtat han de disposar de mesures adreçades a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre homes i dones.
- L'entitat ha d'estar legalment constituïda i inscrita en el Registre General de Dret i Entitats Jurídiques o en el registre genèric corresponent abans de la publicació de la convocatòria corresponent, i que la informació dipositada en el registre estigui actualitzada.
- En el cas de fundacions i associacions, haver adaptat els estatuts segons la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei 5/2011, del 19 de juliol, de modificació de l'anterior.
- En el cas de fundacions, haver complert el deure de presentar els comptes anuals davant del Protectorat, d'acord amb l'article 336.3 del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, aprovat per la Llei 4/2008, de 24 d'abril.
Bases generals: 10.9 La inexactitud, falsedat o omissió de caràcter essencial en qualsevol dada o document que acompanyi la sol·licitud de subvenció deixen sense efecte aquest tràmit, des del moment en què es coneguin i prèvia audiència a la persona interessada, i, en conseqüència, comporten la inadmissió de la sol·licitud de subvenció, sens perjudici que puguin ser causa de revocació de la subvenció si es coneixen amb posterioritat a la concessió.
2. Requisits de projecte:
Bases específiques: 4.1 Cal que els projectes objecte de subvenció:
- Compleixin, com a mínim, una de les prioritats establertes en els set objectius estratègics de desenvolupament, sota l’EGiBDH, establerts al Pla director.
-
Es portin a terme en algun o alguns dels països prioritaris següents: Bolívia, Colòmbia, Equador, Gàmbia, Guatemala, Marroc, Moçambic, Nicaragua, Palestina, Sàhara Occidental (població sahrauí), El Salvador, Senegal, Tunísia i el Kurdistan.
També es podran presentar avantprogrames a la Regió Mesoamericana (Guatemala, Hondures, El Salvador, Nicaragua i Chiapas (Mèxic)), sempre i quan incloguin algun dels països prioritaris esmentats en el paràgraf anterior. - Es realitzin mitjançant una (1) o més entitats sòcies locals amb seu social o delegació permanent als països o territoris on es desenvolupi l’avantprograma, ja sigui institucional o una entitat sense ànim de lucre. S'exceptuarà el requisit conforme l’entitat sòcia local ha de pertànyer als països o territoris on es desenvolupi l’avantprograma en aquells casos de països en què hi ha prohibició de llibertat d'associació o altres limitacions substantives dels drets fonamentals que obliguin les entitats a impulsar les actuacions fora dels països en què té lloc la problemàtica. També s'exceptuarà en el supòsit de xarxes d'entitats en què la seu social no coincideix amb el país en el qual es desenvolupa l’avantprograma, tot i que sí que s'han de complir els requisits que alguna de les entitats de la xarxa tingui seu o delegació permanent al país o països en què s'implementa el programa i que l'entitat participi en l'execució. En el supòsit de xarxes d’entitats s’exceptuarà el requisit que alguna de les entitats de la xarxa tingui seu o delegació permanent al país o països en què s’implementa l’avantprograma en aquells casos de països en què hi ha prohibició de llibertat d'associació o altres limitacions substantives dels drets fonamentals que obliguin les entitats a impulsar les actuacions fora dels països en què té lloc la problemàtica.
-
Tinguin la durada prevista en la base especifica 5.1 de l’annex 1. En cas de discrepància entre la durada de l’avantprograma indicada a la sol·licitud de subvenció i en el cronograma, prevaldrà la durada establerta en el cronograma.
Bases específiques: 5. Període d'execució, de justificació i compatibilitat de les subvencions
5.1 El període d'execució de les actuacions subvencionables és d’un mínim de vint-i-quatre (24) mesos fins a un màxim de trenta-sis (36) mesos. Les subvencions es poden atorgar tant a programes que s'iniciïn durant l'any en què s'obri convocatòria i que no estiguin acabats en la data de presentació de la sol·licitud de subvenció, com als que estiguin pendents d'iniciar-se en la data de publicar-se la convocatòria corresponent. En aquest últim cas, els programes s'han d'iniciar, com a màxim, dins del termini del primer trimestre de l'any següent al de la publicació de la convocatòria.
-
La quantia sol·licitada de subvencionar a l'ACCD per avantprograma presentat, a títol individual, ha d’estar compresa entre un mínim de quatre-cents mil (400.000) euros i un màxim de cinc-cents mil (500.000) euros.
En el cas d’agrupació, l’import ha d’estar comprés entre un mínim de quatre-cents mil (400.000) euros i un màxim de nou-cents mil (900.000) euros.
La quantia sol·licitada estarà dividida en tres trams, un primer tram relatiu al 55% de la quantia sol·licitada, un segon tram relatiu al 40%, i un tercer tram relatiu al 5%.
En cas de discrepància entre la quantia indicada en la sol·licitud de subvenció i la quantia indicada en el formulari del pressupost, prevaldrà la declarada en el formulari del pressupost. Tota informació econòmica que es presenti, tant en la informació narrativa com en la pressupostària, s’ha d’arrodonir sense decimals. En el cas que l’entitat no faci l’arrodoniment, l’ACCD comptabilitzarà els dos decimals a partir de 0’5 inclòs, com una (1) unitat per sobre de la indicada, la qual cosa pot ser causa d’inadmissió si no se segueixen els topalls màxims i mínims establerts en les bases o en la corresponent convocatòria.
Bases específiques: 5. Període d'execució, de justificació i compatibilitat de les subvencions
5.1 El període d'execució de les actuacions subvencionables és d’un mínim de 10 mesos fins a un màxim de 18 mesos. Les subvencions es poden atorgar tant a projectes que s'iniciïn durant l'any en què s'obri convocatòria i que no estiguin acabats en la data de presentació de la sol·licitud de subvenció, com als que estiguin pendents d'iniciar-se en la data de publicar-se la convocatòria corresponent. En aquest últim cas, els projectes s'han d'iniciar, com a màxim, dins del termini del primer trimestre de l'any següent al de la publicació de la convocatòria.
Bases específiques: 4.2 L'incompliment i/o manca de resposta en el formulari de qualsevol dels requisits establerts en la base específica 4.1 tenen la consideració de no esmenables i, per tant, comporten la inadmissió de la sol·licitud, prèvia resolució, que així ho declari.
Passos a fer
-
Primer pas
Sol·licitar la subvenció
Terminis
Del 22/07/2022 al 14/09/2022 -
Segon pas
Aportar documentació, al·legar o desistir
-
Tercer pas
Acceptar la proposta provisional de la subvenció i reformulació
Terminis
Del 28/11/2022 al 13/12/2022 -
Quart pas
Sol·licitar vista de l'expedient
-
Cinquè pas
Rebre la resposta de l'Administració
D’acord amb la base general 16 de la Resolució EXI/1563/2021, de 19 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores generals del procediment per a la concessió de subvencions en l'àmbit de la [...]
D’acord amb la base general 16 de la Resolució EXI/1563/2021, de 19 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores generals del procediment per a la concessió de subvencions en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament (DOGC Núm. 8418 - 26.5.2021), la convocatòria indicarà les persones responsables d'instruir i de resoldre el procediment d'atorgament de les subvencions. La resolució, en els procediments de concurrència competitiva, es fonamentarà ordinàriament en els informes de la comissió de valoració. Quan no se segueixi el sentit de l'informe de la comissió de valoració, ha de motivar-se'n la discrepància. La resolució es notificarà a les persones interessades mitjançant la publicació al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat (tauler.gencat.cat) en un termini màxim de sis (6) mesos a comptar de la data de publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. D'acord amb el que estableix l'article 54.2 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, un cop transcorregut aquest termini de sis (6) mesos sense que s'hagi dictat i notificat resolució expressa, les entitats interessades poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.
D’acord amb la base 11.7 annex 1/ de la Resolució XGO/.../2022, per la qual s'aproven les bases reguladores específiques del procediment per a la concessió de subvencions a projectes de desenvolupament i d'educació per al desenvolupament, l'òrgan instructor formula la proposta de resolució definitiva de concessió de les subvencions a la vista, en tots els casos, de la proposta de resolució provisional, de la documentació presentada per les entitats proposades com a beneficiàries, de les acceptacions d'aquestes, de les al·legacions presentades i de les comprovacions d'ofici que corresponguin a l'òrgan instructor. La proposta de resolució definitiva s'eleva a l'òrgan resolutori. Quan l'òrgan que fa la proposta no segueixi l’establert per aquesta base ha de motivar-ne la discrepància.
-
Sisè pas
Rebre l’ajut
D’acord amb el que estableix la base 16.2 de la Resolució XGO/.../ 2022, per la qual s'aproven les bases reguladores específiques del procediment per a la concessió de subvencions a projectes de [...]
D’acord amb el que estableix la base 16.2 de la Resolució XGO/.../ 2022, per la qual s'aproven les bases reguladores específiques del procediment per a la concessió de subvencions a projectes de desenvolupament i d'educació per al desenvolupament, el pagament de les subvencions consistirà en un primer pagament en concepte de bestreta del 90% de la subvenció, que es tramitarà a partir de la concessió de la subvenció. La bestreta es tramitarà a càrrec de l'exercici pressupostari en què s'obri la convocatòria i es podrà tramitar de manera fraccionada.
Les entitats beneficiàries, per rebre l'import de les subvencions, han d'estar al corrent de les obligacions amb l'Administració tributària i la Seguretat Social en el moment en què l'ACCD realitzi les comprovacions corresponents amb l'Administració tributària i la Tresoreria General de la Seguretat Social, així com no tenir deutes de cap mena amb la Generalitat de Catalunya ni subvencions pendents de justificar a l'ACCD dins dels terminis autoritzats. Els deutes de les obligacions amb la Generalitat, l'Administració tributària i la Seguretat Social que estiguin legalment ajornats es considera que compleixen el requisit d'estar al corrent de les obligacions. No caldrà aportar els certificats acreditatius en el cas de l'autorització de l'entitat beneficiària mitjançant la signatura de la sol·licitud de subvenció.
Bases específiques: 16.3 El segon pagament, del 10% restant, es tramitarà quan l'ACCD aprovi l'informe final justificatiu de la subvenció, d'acord amb allò que estableix la base corresponent. Aquest segon pagament es tramitarà a càrrec de l'exercici pressupostari en què s’efectuï el pagament i es podrà tramitar de manera fraccionada.
Bases específiques: 16.4 La subvenció es paga mitjançant transferència bancària al compte corrent indicat amb aquesta finalitat i que ha de ser de titularitat de l'entitat beneficiària.
-
Setè pas
Presentar recurs
-
Vuitè pas
Presentar documentació d’actuacions de seguiment
-
Pas 9
Justificar la subvenció segons compte justificatiu amb aportació d’informe d’auditoria.