Es tracta de l’edició virtual de l’Smart City Expo World Congress, el congrés més important en l’àmbit de les smart cities, que se celebra aquest 17 i 18 de novembre en línia
ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement-, organitza un Brokerage Event en el marc del qual se celebraran més de 800 reunions de negoci durant l’Smart City Live. Es tracta de l’edició virtual de l’Smart City Expo World Congress, el congrés més important en l’àmbit de les smart cities, que se celebra aquest 17 i 18 de novembre en línia com a conseqüència de la pandèmia. La Generalitat, mitjançant els departaments de Polítiques Digitals i Administració Pública, Territori i Sostenibilitat, i Empresa i Coneixement -a través d’ACCIÓ- participarà un any més en el congrés, que reunirà els principals actors, institucions i experts internacionals d’aquest àmbit en un nou format virtual i interactiu que comprèn dos blocs diferents.
Aquest Brokerage Event virtual que organitza ACCIÓ, com a node a Catalunya de la xarxa Europe Enterprise Network (EEN) de la Comissió Europea, consisteix en reunions de 20 minuts entre empreses, grans corporacions i centres tecnològics d’una cinquantena de països, pre-agendades abans de l’esdeveniment. L’objectiu de les reunions de negoci és el de facilitar que les empreses catalanes accedeixin a contactes internacionals, trobin possibles socis per desenvolupar projectes innovadors i arribin a acords de cooperació internacional. En l’edició d’aquest 2020, la primera en format virtual, es preveu la participació de prop de 500 empreses, un 20% de les quals seran catalanes, que celebraran més de 800 reunions.
En el marc del congrés, ACCIÓ també organitza una sèrie de sessions virtuals per donar a conèixer oportunitats en l’àmbit de la compra pública innovadora per a empreses catalanes i internacionals. Durant aquestes trobades, entitats públiques de països com el Japó, Equador, Finlàndia, Turquia i Àustria donaran a conèixer els seus projectes, reptes i futurs processos de compra pública innovadora en l’àmbit de les smart cities perquè les empreses o entitats assistents interessades puguin informar-se sobre com accedir a aquestes oportunitats. Prop de 300 empreses catalanes i internacionals hi participaran.
Una quinzena d’empreses catalanes amb el suport de la Generalitat
Una quinzena d’empreses i centres tecnològics catalans participen en aquesta edició del congrés amb el suport de la Generalitat en un pavelló virtual emmarcat a Tomorrow.City, una nova plataforma dissenyada per oferir a les empreses i administracions públiques recursos que combinin recerca, tecnologia i inversió durant tot l'any. Les empreses són App&Town; Etecnic Energy & Mobility; ADTEL; PAL Robotics; Digalix; CitiBeats; Monolític; SIARQ; Go Zero Waste; AA Mobility, i We Are Just Digital; i els centres tecnològics, BSC, Eurecat, CIT_UPC i Fundació i2CAT.
Noves polítiques per a la sostenibilitat de ciutats i territoris
L’impuls d’una nova economia digital que generi ciutats i territoris més sostenibles, més ben gestionats, amb més oportunitats i més democràtics és l’aposta que traslladarà el Govern de la Generalitat a l'Smart City Live, Sota el títol Digital Catalonia, aquesta aposta incorpora l’adopció de tecnologies digitals avançades com la 5G, el desplegament d’una xarxa neutra de fibra òptica arreu del territori i l’impuls de noves economies de futur lligades al desenvolupament tecnològic, per generar noves indústries, noves oportunitats i nous llocs de treball i, per tant, reactivació i recuperació econòmica i social.
D’una banda, el congrés es desenvolupa durant tot el dia d’avui, 17 de novembre, en un programa de televisió que s’emetrà en directe a través del lloc web de l’esdeveniment i xarxes socials. El Govern participarà en aquest espai televisió on donarà a conèixer el paper de Catalunya com a primer laboratori obert de 5G a Europa i les capacitats que fan de Catalunya la capital mundial d’aquesta tecnologia, així com les iniciatives per reconduir i reconstruir la societat post pandèmia de manera que afronti la crisi climàtica.
D’altra banda, el congrés continuarà el dia 18 amb un programa de tallers en línia i esdeveniments paral·lels, on els participants interactuaran i respondran les preguntes dels assistents. La participació de la Generalitat en aquest segon bloc es concreta en tres actes: “L’Agenda 2030 i l’Agenda Urbana de Catalunya: de l’estratègia a la pràctica”; “El futur és rural: una nova visió per al desenvolupament sostenible”, i “Drets humans, sostenibilitat i tecnologia: comunitats que s’organitzen digitalment”.
En el marc del congrés, ACCIÓ també organitza una sèrie de sessions virtuals sobre compra pública innovadora per a empreses catalanes i internacionals