La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han recollit aquest dimarts a Canes (França) els guardons atorgats per la publicació fDi Magazine en el marc de la fira MIPIM
- Catalunya ha estat reconeguda per segona vegada consecutiva com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018-2019 i per comptar amb la millor estratègia en termes de captació d’inversió estrangera entre les regions d’Europa considerades ‘grans’.
- De la seva banda, Barcelona reté per segon any consecutiu el títol de ciutat amb la millor estratègia de captació d’inversió estrangera i la segona millor ciutat del sud d’Europa per invertir el 2018-2019.
La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han recollit aquest dimarts a Canes (França) els guardons atorgats per la publicació fDi Magazine del grup Financial Times que posicionen Catalunya i Barcelona com un dels entorns més dinàmics d’Europa en termes d’inversió estrangera. Els responsables de recollir els reconeixements d’aquest rànquing, un dels més prestigiosos a nivell internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial, han estat el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i el Director de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, Mario Rubert.
Catalunya, líder al sud d’Europa
En concret, Romero ha recollit el guardó que reconeix Catalunya com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018 i el 2019 en base a cinc criteris: el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis. Tenint en compte aquests indicadors, el rànquing elaborat per fDi Magazine determina que les cinc regions més atractives del sud d’Europa el 2018 i 2019 pel que fa a la captació d’inversió estrangera són Catalunya, Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa.
Paral·lelament, el fDi Magazine també ha premiat Catalunya per comptar amb la millor estratègia per captar inversió estrangera entre les regions considerades ‘grans’, és a dir, les que superen els 4 milions d’habitants. Una estratègia que s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, una unitat d’ACCIÓ creada l’any 1985 i que es vehicula a través de la seu de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya arreu del món.
Barcelona, un pol d’atracció inversora consolidat i innovador
Per la seva banda, l’estratègia de captació estrangera directa de Barcelona torna a ocupar el lloc més destacat. En concret, fDi Magazine valora la capacitat dels dispositius municipals per reinventar-se> i fer front a nous reptes. Han estat especialment valorats els esforços per potenciar la marca Barcelona, les iniciatives per impulsar l’ecosistema de startups i les iniciatives de captació i retenció de talent internacional.
Barcelona continua sent una gran capital mediterrània de referència i només ha estat superada per Istanbul com a millor ciutat europea del sud d’Europa a la classificació European Cities of the Future 2018/19. També cal destacat la bona posició en connectivitat aeroportuària, element cabdal en l’increment dels fluxos d’inversió i talent.
L’entrega d’aquests guardons s’ha fet en el marc del MIPIM, la principal fira immobiliària del món. De fet, la Generalitat de Catalunya -a través d’INCASÒL-, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) tornen a comptar amb un estand a la fira per desè any consecutiu per promocionar entre els inversors internacionals l’atractiu de Barcelona, la seva àrea metropolitana i la resta del territori català amb un compromís als models de desenvolupament més justos, més eficients i més sostenibles.
Així, l’estand oferirà als inversors una visió global dels principals projectes que s’estan desenvolupant a Barcelona i Catalunya distribuïts en 5 àmbits: 22@ Barcelona, Eix Llobregat, Eix Besós, Eix Llobregat Nord, Eix Besòs Nord i Eix Vallès. A més, l’estand aplega més de 25 empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya.
El guardó valora cinc criteris: el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis