“El nostre principal tret diferenciador és la gran concentració de startups en un territori petit, però amb actius com la tradició industrial, l’ecosistema tecnològic, així com infraestructures científiques i de recerca i universitats de primer nivell”, ha assegurat el conseller delegat d’ACCIÓ
- La missió s’emmarca en el Catalonia Exponential, una iniciativa impulsada per ACCIÓ per ajudar les empreses catalanes a transformar-se a partir dels canvis disruptius provocats per les tecnologies exponencials i el sorgiment de nous models de negoci.
El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha inaugurat aquest dimecres el seminari europeu “Smart policy making to boost startup activity and competitiveness in Europe”, un workshop virtual que té per objectiu impulsar les startups i la millora de l’elaboració de polítiques públiques per al suport de la competitivitat.
L’acte, organitzat pels socis del projecte europeu Start Easy Interreg, en cooperació amb el projecte Interreg GRESS, s’ha celebrat en el marc de la European Week of Cities and Regions, un esdeveniment anual en el qual les ciutats i regions es reuneixen per presentar la seva capacitat com a motors de creixement i d'ocupació.
La trobada s’ha centrat en l’intercanvi d’idees, la identificació de reptes comuns i l’exposició de les darreres actualitzacions en el desenvolupament de polítiques i de provisió eines intel·ligents que facilitin la creació d’un entorn propici per impulsar les startups i la competitivitat en una Europa sostenible.
En el seu discurs, el conseller delegat d’ACCIÓ ha destacat que “Catalunya està construint l’economia de la propera dècada, digital i sostenible”, un objectiu basat en “la col·laboració publico-privada que situa les empreses al centre de les polítiques econòmiques, amb un clar compromís per la competitivitat, el pilar en què es basa ACCIÓ”. En aquest sentit, per a Romero, Catalunya “s’ha consolidat com un dels principals hubs europeus per a les startups i els emprenedors i ja compta amb 1.500 empreses emergents, una xifra que ha augmentat un 38% en els darrers tres anys”.
“El nostre principal tret diferenciador és la gran concentració de startups en un territori petit, però amb actius com la tradició industrial, l’ecosistema tecnològic, així com infraestructures científiques i de recerca i universitats de primer nivell”, ha assegurat el conseller delegat d’ACCIÓ. “Però sempre hi ha marge per millorar i una de les prioritats del Govern és augmentar i ampliar els nostres serveis dirigits específicament a les startups i és amb aquest objectiu que Catalunya lidera el projecte Start Easy, que millorarà les polítiques públiques i les eines per fer-ho possible”, ha conclòs.
En concret, la jornada ha consistit en una primera sessió centrada en la millora de la formulació de polítiques públiques i d’instruments per a la creació de noves empreses, en què han participat representants de Start Easy, GRESS i de la startup catalana HumanITCare. Seguidament, diferents taules rodones s’han centrat en el debat de polítiques i eines específiques per al suport d’aquestes noves empreses en àmbits com la sostenibilitat, la tecnologia i el món digital, la salut i les ciències de la vida o l’economia verda i circular. La gerent de l’Oficina de Gestió Empresarial, Cristina Pruñonosa, ha clausurat l’acte.
El projecte europeu Start Easy, emmarcat en l’Interreg Europe, està liderat per l'Oficina de Gestió Empresarial del Departament d’Empresa i Coneixement en col·laboració amb autoritats nacionals, regionals i locals, així com amb altres actors europeus procedents de països com Itàlia, Letònia, Polònia, Bèlgica o França.
La trobada s'ha centrat en l’intercanvi d’idees per facilitar la creació d’un entorn propici per impulsar les startups i la competitivitat en una Europa sostenible