Les 12 empreses del sector biofarma que participen a la missió han mantingut reunions amb el clústers d’Osaka i de Kobe amb l’objectiu d’entrar al mercat japonès
- Les 12 empreses del sector biofarma que participen a la missió han mantingut reunions amb el clústers d’Osaka i de Kobe amb l’objectiu d’entrar al mercat japonès.
- Japó és el segon mercat farmacèutic del món i líder en importacions del sector.
- El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, s’ha reunit aquest dimecres amb Denso, Rakuten, Next i NTT, empreses amb presència a Catalunya, per reforçar l’aposta del govern en els projectes d’inversió japonesa al país.
Catalunya es posiciona com a regió puntera en el sector biofarmacèutic davant dels clústers empresarials més importants del Japó, a través de la missió al país asiàtic organitzada per la Generalitat i on hi participen 12 empreses catalanes d’aquest sector. L’objectiu és que les companyies trobin socis al Japó per desenvolupar els seus projectes i entrar en aquest mercat, el número 2 del món en el sector farmacèutic i líder en importacions.
En el marc de la missió, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, s’ha reunit aquest dimecres amb les empreses Denso, Rakuten, Next i NTT, totes elles amb presència a Catalunya, per reforçar l’aposta del govern en els projectes d’inversió japonesa al país.
Les empreses de biofarma que participen a la missió, acompanyades de Biocat -entitat que representa el sector a Catalunya- són Accord Healthcare, Biochemize, Fira de Barcelona, Inkemia IUCT Group, Kern Pharma, Laboratorios Lebsa, Laboratorios Ramon Sala, Reig Jofre, Leitat, Mind The Byte, Elm Farmaceutica i Pharmaphenix.
Les empreses han mantingut reunions amb les companyies que integren el North Osaka Bio Cluster, una dinàmica zona del Japó que concentra el 50% del sector farmacèutic. També s’han reunit amb el Kobe Biomedical Innovation Cluster, que compta amb la participació de 260 empreses, hospitals i instituts i que s’ha convertit en el major clúster biomèdic de Japó.
Segons Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, “aquestes trobades ens donen la possibilitat de treballar conjuntament en el futur, i per a les empreses hi ha una potencialitat molt alta d’arribar a acords”. Vendrell afegeix que “col·laborarem amb el clúster d’Osaka de cara a participar a l’octubre al congrés Bio Japan, un dels més importants d’Àsia”.
Sessió de networking amb Japan Bioindustry Association
Dins el marc de la missió, la ciutat de Tòquio ha acollit un seminari i sessió de networking entre l’organització Japan Bioindustry Association (JBA) i el sector bio català. De fet, el clúster català de biotecnologia i tecnologies de la salut és el cinquè convidat a participar a les trobades internacionals que organitza la JBA, després de BIOCOM (Estats Units), Medicom Valley Alliance (Dinamarca i Suècia), Escòcia i Canadà.
En aquest seminari s’ha donat a conèixer el sector a Catalunya i les empreses han mantingut contactes directes amb els membres de l’associació. Les empreses han destacat la qualitat d’aquestes trobades. Lluís Justo, director de vendes de Laboratorios Lebsa, explica que “feia dos anys que intentava reunir-me amb una empresa farmacèutica japonesa de referència, i arrel de la missió i de les gestions fetes per l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Tòquio ho he pogut aconseguir”. Fundada al 1951, Laboratorios Lebsa fabrica substàncies actives per a la indústria farmacèutica i exporta el 90% de la producció.
El sector bio català també s’ha reunit amb Chugai Pharma, una de les principals companyies farmacèutiques d’investigació del Japó. La missió es trasllada aquest dimecres a Corea del Sud, on hi ha previstes trobades amb LG Life Sciences, l’Associació Farmacèutica Coreana i Osong Bio Valley. Corea del Sud és el segon país, després d’Israel, en inversió en R+D sobre el PIB.
Catalunya es posiciona com a regió puntera en biofarma davant els clústers més importants del Japó