L’objectiu d’aquesta trobada anual és posicionar els clústers catalans davant de prescriptors internacionals i intercanviar experiències de referència
- L’objectiu d’aquesta trobada anual és posicionar els clústers catalans davant de prescriptors internacionals i intercanviar experiències de referència.
- La sessió ha reunit prop de 100 empresaris catalans i ha comptat amb la intervenció de l’expert internacional en l’àmbit de clústers Werner Pamminger, director general de Business Upper Austria.
- També hi ha participat el director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, que ha destacat que “Catalunya avui és un referent europeu i mundial en política de clústers”.
Barcelona, 20 de març de 2015.– La Generalitat ha organitzat aquest divendres la VIII Jornada Interclústers, que ha reunit a la seu d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació - prop de 100 empresaris i representants dels clústers catalans amb la finalitat d’intercanviar experiències i impulsar la col·laboració empresarial.
L’objectiu d’aquesta trobada anual és posicionar els clústers catalans davant de prescriptors internacionals. Enguany ha comptat amb la participació del director general de Business Upper Austria, Werner Pamminger, reconegut expert en aquest àmbit. Clusterland Upper Austria –que forma part de Business Upper Austria – és una entitat considerada com a model d’excel·lència en la gestió de clústers a Europa.
La trobada també ha comptat amb la participació del director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, que en la seva intervenció ha destacat que “Catalunya avui és un referent europeu i mundial en política de clústers, perquè qui els hi ha donat el valor són les empreses”. Grau ha subratllat que “des de la Generalitat estem impulsant la política de clúster des del 1993: entenem que és un dels instruments més importants dels que disposem per millorar la competitivitat de les empreses del nostre país, juntament amb les polítiques de foment a la innovació i a la internacionalització”.
En aquest sentit, el director general d’Indústria ha explicat que “l’any passat vam promoure el programa Catalunya Clústers, que identifica objectivament quines són les dinàmiques de clústers que tenen més probabilitats de tenir èxit”. I és que, segons Grau, “els clústers representen una millora de la competitivitat de les empreses i del seu creixement en facturació, resultats i llocs de treball. La política de clústers és el punt d’arrancada de projectes engrescadors, valents, innovadors i rupturistes des del punt de vista de reformular d’una manera continuada l’estratègia empresarial de les companyies per aconseguir millores substancials dels seus resultats”.
Fundada al 2005, Clusterland Upper Austria engloba més de 1.600 empreses que treballen sota el lema “innovació a través de la cooperació” i, en aquest sentit, ha posat en marxa més de 260 projectes de cooperació en clau de clúster.
Durant la sessió, diversos clústers catalans (Clúster Tèxtil-Moda, Kids Cluster, Beauty Cluster Barcelona i Packaging Cluster, entre d’altres) han compartit experiències d’èxit i projectes col·laboratius amb competidors. El programa Catalunya Clústers, impulsat per ACCIÓ, compta actualment amb 20 clústers membres que integren 1.250 empreses, centres tecnològics i entitats. La facturació agregada se situa en 36.000M€ i sumen 176.000 treballadors.
La Generalitat organitza la VIII Jornada Interclústers per impulsar la col·laboració empresarial