Impulsat per Eurecat, TecnoCampus i el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar (CRTTT), facilitarà i desenvoluparà iniciatives per repensar el sector tèxtil del segle XXI
- Impulsat per Eurecat, TecnoCampus i el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar (CRTTT), facilitarà i desenvoluparà iniciatives per repensar el sector tèxtil del segle XXI.
- En una jornada a Canet de Mar, el CRTTT també ha presentat els cursos de formació dual d’especialització tèxtil que responen a un increment de la demanda de professionals per part de les empreses del sector.
- El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat en la presentació de les dues iniciatives que “l’impuls del CRTTT com a escola de formació dual representa un retorn a la reindustrialització del tèxtil i del país, tan necessària per a la nostra economia”.
Eurecat -el nou centre d’innovació industrial de Catalunya-, TecnoCampus i el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil (CRTTT) han presentat aquest dijous a Canet de Mar el projecte “Reimagine Textile”, que té l’objectiu de rellançar el sector a Catalunya fent arribar la tecnologia de darrera generació i les eines relacionades amb l’emprenedoria a les empreses del sector tèxtil. El projecte preveu la creació d’una incubadora d’empreses tèxtils a Canet de Mar.
Durant la presentació de Reimagine Textile, que ha tingut lloc al CRTTT davant un centenar d’empresaris, també s’han presentat les iniciatives de formació dual en el sector tèxtil que està duent a terme el centre de Canet de Mar i que responen a un increment de la demanda de professionals per part de les empreses del sector tèxtil.
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat en la presentació de les iniciatives que “l’impuls del CRTTT centre com a escola de formació dual representa un retorn a la reindustrialització del país, molt necessària per a la nostra economia i per generar llocs de treball de qualitat”.
Puig s’ha mostrat convençut que “serà un centre de referència per a la formació industrial del sector del tèxtil”, i ha recordat que la indústria tèxtil forma part d’un dels set àmbits sectorials líders (les indústries basades en el disseny) que el Govern català està impulsant dins de l’estratègia RIS3CAT.
La jornada també ha comptat amb les intervencions, entre d’altres, del director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, el president de TecnoCampus i vicepresident d’Eurecat, Miquel Rey i l’alcalde de Canet de Mar, Jesús Marín.
A través del web reimaginetextile.com, Reimagine Textile s’inicia aquest mes d’abril amb un portfoli de serveis que inclou un laboratori d’innovació, oficina de prototipus avançats, serveis d’incubació i un programa d’acceleració tecnològica i empresarial, entre d’altres.
De la seva banda, el CRTTT és l’únic centre a Catalunya que cursa un Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Confecció i Moda que ha permès la incorporació de diversos estudiants en pràctiques a empreses del sector. Fruit d’aquesta experiència i de la demanda del teixit empresarial per la incorporació de perfils tècnics, el curs vinent s’iniciarà un segon cicle de grau mitjà de Fabricació i ennobliment de productes tèxtils que contribuirà a l’impuls del sector a través de la vessant més acadèmica.
El sector del tèxtil i la moda catalans suma 2.800 empreses actives que facturen conjuntament 15.351 milions d'euros. Hi treballen 60.000 professionals. El sector representa el 7,54% del PIB català (dades 2013), agregant la facturació empreses tèxtil-moda, calçat, marroquineria, joiers, complements i entorn.
Neix el projecte Reimagine Textile per rellançar el sector a Catalunya