A través d’ACCIÓ, a les jornades d’aquest dimarts s’han donat a conèixer els diferents instruments no bancaris que els empresaris tenen al seu abast per aconseguir liquiditat, com el crowdlending o la inversió privada
- A través d’ACCIÓ, a les jornades d’aquest dimarts s’han donat a conèixer els diferents instruments no bancaris que els empresaris tenen al seu abast per aconseguir liquiditat, com el crowdlending o la inversió privada.
- També s’ha presentat el Catàleg de Finançament Alternatiu que recull les diferents plataformes i eines per obtenir finançament.
Girona, 5 de maig de 2015.– Prop de 90 persones han assistit a les sessions sobre finançament alternatiu per a pimes i emprenedors que han tingut lloc aquest dimarts a Girona, organitzades per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana.
Les sessions han comptat amb la intervenció de Ferran Rodero, delegat d’ACCIÓ a Girona, i de Sandra Font, cap de finançament internacional i alternatiu d’ACCIÓ. Font ha explicat quines són les eines financeres a què poden accedir les pimes i els emprenedors com a alternativa als bancs.
“Instruments com el crowlending o les xarxes d’inversors fan possible una major independència dels bancs”, ha explicat Font. “El finançament alternatiu està molt avançat als Estats Units i al Regne Unit i està creixent a tota Europa”, i ACCIÓ treballa per difondre el funcionament d’aquestes eines amb l’objectiu de “generar confiança entre les pimes i els emprenedors, ja que es tracta d’un finançament molt utilitzat als països més avançats que ens permet noves opcions perquè les empreses catalanes puguin créixer”.
Per a les pimes, algunes de les opcions més adients són el crowdlending (finançament col·lectiu de préstecs sense intermediaris) i l’invoice trading o finançament garantit de factures, que els permeten un mix de finançament i tenir diversitat de costos. Per als emprenedors, destaquen les xarxes d’inversors privats i els préstecs participatius, eines amb què poden finançar conjuntament o per separat els seus projectes.
En acabar la sessió un desena d’empreses han obtingut un assessorament financer personalitzat, amb la recomanació dels instruments que els encaixen millor segons la seva situació econòmica-financera i el tipus de projecte que han de finançar.
Totes les eines es recullen al Catàleg de Finançament Alternatiu, editat el passat setembre per ACCIÓ, que ja ha rebut més de 14.000 consultes al web. La Generalitat organitza un cicle de sessions a tota Catalunya per donar a conèixer aquestes eines. Les pròximes jornades seran a Barcelona el 13 de maig, i a Mataró el 14 de maig. A més, ja s’està treballant amb una nova edició del Catàleg de Finançament Alternatiu que es presentarà a Barcelona el proper 21 de maig.
Prop de 90 empresaris i emprenedors assisteixen a les sessions sobre finançament alternatiu organitzades per la Generalitat a Girona