Es dóna per conclòs el procés de fusió d’ASCAMM, CETEMMSA, Barcelona Digital, Barcelona Media i la integració funcional del CTM. A causa de les complexitats tècniques del procés, s’obre un període de dos mesos per a fixar el full de ruta d’incorporació de LEITAT
- Es dóna per conclòs el procés de fusió d’ASCAMM, CETEMMSA, Barcelona Digital, Barcelona Media i la integració funcional del CTM. A causa de les complexitats tècniques del procés, s’obre un període de dos mesos per a fixar el full de ruta d’incorporació de LEITAT.
- S’han incorporat com a patrons les següents empreses: Carinsa, Circuitor, ICL Iberia (Iberpotash), Sener, Relats, Simon, Comexi, Condor, Hewlet Packard, Hipra, Reig Jofré, Digital Legends i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
- La incorporació d’aquestes companyies, representatives dels 7 àmbits de l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), respon a la voluntat de reforçar el lligam del nou centre tecnològic amb el teixit empresarial del país.
- Continuen com a patrons d’Eurecat els representants de cada un dels centres tecnològics fundadors i de la Generalitat de Catalunya.
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assistit aquest dimecres al patronat d’Eurecat que ha aprovat la incorporació d’empreses en aquest òrgan de govern del centre. És el pas definitiu del procés de creació d’Eurecat, fruit de la integració dels centres tecnològics avançats de Catalunya, per esdevenir el centre d’innovació industrial de referència al nostre país.
Durant la roda de premsa posterior al patronat, el conseller ha subratllat que “Eurecat és una estructura de país al servei de la transferència tecnològica, les pimes i la nostra indústria. Ha sorgit des d’una visió de suma d’esforços, a partir de la integració dels centres avançats de Catalunya, que ens permetrà multiplicar resultats”.
Segons el conseller, “la integració dels centres permet que Eurecat guanyi dimensió” i que el país compti amb un centre “amb més recorregut, gruix, recursos i vocació d’especialització”, que permetrà “capil·laritzar millor la innovació cap a la pimes, ser més competitius en el programa europeu Horizon 2020 i evitar duplicitats”.
De la seva banda, el president d’Eurecat, Antoni Peñarroya, ha agraït “la predisposició de la Generalitat a escoltar l’empresa” en el procés d’integració. Peñarroya ha assegurat que amb Eurecat Catalunya guanya un gran centre tecnològic, que permetrà “competir amb els grans centres europeus perquè guanyem en dimensió”.
El fet que les empreses entrin a formar part del patronat permetrà que el centre conegui de primera mà les tendències del mercat i què demanden les empreses catalanes. Les companyies són representatives dels 7 àmbits de l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) impulsada per la Generalitat, a la implementació de la qual donarà suport el centre:
- Indústries alimentàries: Carinsa.
- Indústries de la química, l’energia i els recursos: ICL Iberia (Iberpotash) i Circuitor.
- Sistemes industrials: HP i Comexi.
- Indústries del disseny: Simon i Condor.
- Indústries de la mobilitat sostenible: Sener i Relats.
- Indústries de la salut i ciències de la vida: Hipra i Reig Jofre.
- Indústries culturals i basades en l’experiència: Digital Legends i Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
Els centres tecnològics avançats van signar l’octubre passat l’acord marc que regulava el procés d’integració. ASCAMM, Barcelona Digital, Barcelona Media i CETEMMSA van formalitzar legalment la seva fusió el mes de març i abans de l’estiu el CTM s’haurà integrat funcionalment. A causa de les complexitats tècniques del procés, s’obre un període de dos mesos per a fixar el full de ruta d’incorporació de LEITAT.
Després de la integració d’aquests centres, el patronat d’Eurecat valorarà si hi ha altres centres TECNIO que puguin formar-ne part, via integració futura o via acords estables de col·laboració, en cas d’estar especialitzats en una determinada tecnologia que permeti ampliar el catàleg d’Eurecat o que el centre guanyi dimensió.
D’aquesta manera, el patronat d’Eurecat té representació de cada un dels centres tecnològics fundadors, de la Generalitat de Catalunya i representació empresarial.
A banda de la incorporació de les empreses al patronat, Eurecat intensificarà la política d’aliances estratègiques amb la resta d’agents del sistema, per exercir un rol central i creixent com a pont idoni entre el món del coneixement i el de la producció i generació de valor econòmic. L’objectiu és proveir a les empreses amb tecnologia diferencial i coneixement avançat per solucionar les seves necessitats d'innovació i impulsar la seva competitivitat.
La integració dels centres tecnològics avançats de Catalunya és una aposta de país a llarg termini. El procés preveu el manteniment del model territorial actual; per tant, es mantindrà l’activitat de les instal·lacions repartides pel territori i els llocs de treball. El Govern haurà dotat aquest procés d’integració, previst a l’Acord per al Diàleg Social Permanent, amb 45 milions d’euros entre el 2014 i el 2016.
Eurecat es constitueix definitivament com el centre d'innovació industrial de referència